עוגת הגבינה האולטימטיבית מאת סיגל מירון
עוגות גבינה. מה עוד לא נאמר עליהן? ממכרות, טעימות, אפויות או לא אפויות, העיקר שיגיע כבר שבועות
רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!
אני משוגעת על עוגות גבינה. חמוצות, מתוקות, אפויות, קרות, עם תותים, עם פירורים, בלי , מה שיש- כולן טעימות לי.
לפני 5 שנים בטיול בניו יורק אכלתי את ה”ניו יורק צ’יז קייק” (עוגת גבינה נוסח ניו יורק) וכמעט התעלפתי. אמנם בדיוק הייתי בהריון אבל אני בטוחה שבכל רגע נתון העוגה הזו הייתה מושלמת.
רק מה הבעיה?
קודם כל- אני לא בניו יורק ודבר שני הייתה לי צרבת (ורגשות אשם) אחרי כמה ביסים.
כן, העוגה הנהדרת הזו עשוייה מהמון גבינת שמנת (30 אחוז) וחמאה.
אז מה עשיתי? כבר שנים אני מתכננת לעשות עוגת גבינה מושלמת כמו הביס ההוא רק בלי כל הקלוריות, הכולסטרול, הגלוטן, הצרבת ורגשות האשם
אז ניסיתי וניסיתי וניסיתי (אין כמו נסיונות של עוגות גבינה) ובסוף הרכבתי את המתכון הזה שעכשיו תקראו.
וכן- אפשר לשחק איתו- הוספתי לכן בסוף המתכון גם כל מיני שינויים שאפשר לעשות לפי הטעם האישי שלכם!
החלטתי להשתמש בגבינה 5% שיש בכל סופר- אותה אני מניחה בחיתול בד (טוב, תפסתם אותי- אני לא משתמשת בחיתול בד אלא במפה חד פעמית שעושה את אותה העבודה ובסוף אני זורקת אותה ישירות לפח) לפחות ל3 שעות- אז כל הנוזלים שאני לא רוצה בעוגה שלי ינוקזו (אפשר להניח בבד סינון ללילה במקרר פשוט).
בנוסף הלכתי על ביסקוויטים ללא גלוטן– באופן רגיל הייתי קונה את הפתי בר (לעוגה עם גלוטן) או פתי בר ללא גלוטן (שבדיוק היה חסר כשהייתי בסופר- אבל חפשו אותו הוא זול מהביסקוויטים שקניתי משמעותית).
ואז נשאר לי עניין החמאה- עמדתי בסופר עם חמאה ביד והשוויתי את טבלת הנתונים שלה לכל מיני תחליפים עד שהחלטתי על הנטורינה קוקוס (עם חשש קל שירגישו קוקוס בעוגה אבל הטעם בסוף נייטרלי לגמרי!) כי היא הייתה הכי טובה מבחינת הנתונים (בעיקר שומן הטרנס והכולסטרול) וניגשתי לעבודה! לא תאמינו מה ייצא לכם בסוף!
בהצלחה וחג שמח
רשימת חומרים:
לתחתית:
- חבילת ביסקוויטים/פתי בר ללא גלוטן
- 80 גרם נטורינה / חמאה למי שבא לו ככה להתפנק באמת
- 2 כפות אבקת שקדים או סוכר חום בהיר
למלית:
- קילו גבינה לבנה 5% (אותה שמים בבד חיתול למשך 3 שעות עד שתוציא את הנוזלים! חשוב מאוד!)
- גביע וחצי של שמנת חמוצה
- 4 ביצים (3 ביצים+חלמון)
- 3 כפות פודינג וניל/קורנפלור
- כפית תמצית וניל
- 250 גרם סוכר חום בהיר
- גרידה ומיץ מחצי לימון (אופציונלי, לא חובה)
- מעט מלח
לציפוי:
- גביע וחצי שמנת חמוצה
- גרידה ומיץ מחצי לימון
- 3 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
מתחילים בהכנה רק אחרי שהגבינה עמדה במסננת כ3 שעות והגירה נוזלים!
שלב א: שוקלים ומודדים מראש את כל החומרים- שיהיו בהישג יד ומחממים תנור ל200 מעלות. בתחתית התנור שמים פיירקס עם מים ואת הרשת ממקמים באמצע התנור.
שלב ב: במג’ימיקס טוחנים ביסקוויטים עד לפירורים גסים ומוסיפים את הסוכר והנטורינה.
שלב ג: לוקחים תבנית ומרפדים בנייר אפייה. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית, מהדקים ומניחים במקרר/מקפיא ל10 דקות
שלב ד: במיקסר שמים את הגבינה שסוננה ומתחילים להקציף אותה, מוסיפים לה את הלימון והסוכר וממשיכים להקציף עוד כ3 דקות כדי שכל הסוכר יטמע בתערובת. התערובת נראית לבנה עם גוון חום מהסוכר.
שלב ה: מוסיפים את שאר החומרים (את הביצים בהדרגה אחת אחת) ולבסוף אחרון אחרון את השמנת החמוצה. התערובת נראית אוורירית למדי ובהירה
שלב ו: בינתיים אופים את התחתית ביסקוויטים כ5 דקות (הזהבה קלה) ומרפדים את שאר התבנית בנייר אפייה
שלב ז: מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 15 דקות על חום גבוה (200) ואז מנמיכים ל130 לשעה נוספת. העוגה תהיה מעט רוטטת באמצע אבל תתחיל להזהיב בשוליים (הזהבה קלה) אם אין הזהבה, הוסיפי עוד 10-20 דק עד להזהבה.
שלב ח: מוציאים את העוגה, שופכים עליה את הציפוי (בתמונה ניתן לראות את הבדלי הצבעים בין המלית שנאפתה לבין הציפוי הלבן) ומחזירים לתנור (כשהוא כבר כבוי!) ומשאירים למנוחה כשעתיים. רק אז מעבירים לשיש לקירור מלא ומשםפ למקרר (לפחות 5 שעות במקרר! אל תתפתו לחתוך לפני!!)
בונוס: אני עשיתי כמות כפולה ועשיתי גם בתבניות “אישיות” של סיליקון עוגות גבינה קטנות. האמת? בעיקר בגלל שרציתי לטעום כבר את העוגה בלי לחתוך את הגדולה וגם כי הילדים פה השתגעו מהריח!! אפשר להכין קטנים כאלו (לאחר קירור של שעה במקרר יצאו בקלות ממש מהתבנית סיליקון) ולעשות לכל אחד ציפוי שונה (:
שימו לב
- אפשר לוותר על הלימון או להכפיל אותו- תלוי בטעם האישי שלכם
- אפשר לעשות עם גלוטן ופשוט לשים פתי בר רגיל/עוגיות לוטוס/כל עוגיית חמאה שרוצים (יש גם פתי שוקולד)
- את הציפוי אפשר להחליף בציפוי של פירות יער/תותים/שוקולד- מה שאוהבים
- אפשר לשחק עם מתיקות הציפוי- תטעמו ותוסיפו עוד א.סוכר אם אתם אוהבים יותר מתוק
- העוגה נשמרת כמה ימים במקרר (אין לה סיכוי להישאר ממש אבל בסדר)
בתיאבון,
תהנו מההתמכרות החדשה!
תגובות
טל
היי, העוגה נראית פצצה וגם אני מתה על הניו יורק צ’יז קייק. אז תודה.
מה גודל התבנית שבה השתמשת?
סיגל מירון
תודה ענקית
פה השתמשתי ברינג קטן של 22 אבל עשיתי מאותה כמות של מלית את זה ועוד 10 קטנים. הכמות של המלית זה לרינג גדול – 26 בכייף וזה ייצא גבוה ומרשים
מוריה
היי סיגל, איפה אפשר למצוא נטורינה? לא מכירה וגם לא מצאתי בשופרסל…
טל
עוד אחת- למה הכוונה בחבילת פתי בר? שרוול? כל האריזה (שזה שלושה שרוולים) את יכולה לכתוב משקל?
טל
חבל…. קניתי את המצרכים אבל אין מידה מדוייקת לכמות הבסקוויטים..
טל
עוגה נהדרת. עשיתי אותה פעמיים. תודה על המתכון
סיגל מירון
איזה תענוג לשמוע!