הכנת גבינת ריקוטה בבית מאת סיגל מירון
מתכון קליל ונפלא להכנת ריקוטה ביתית – גבינה טעימה לכל השנה
חומרים להכנת הריקוטה:
- 2 ליטר חלב 3% בשקיות (לא קרטונים- זה חשוב)
- יוגורט 4%- גביע אחד
- שמנת לבישול/הקצפה- ניתן לבחור את אחוזי השומן
- מלח
- חומץ
- קערת זכוכית
- מסננת
- בד חיתול
- תוספות לפי הטעם (אופציונלי)- זיתים/פסטו/עגבניות מיובשות/עירית ועוד
הוראות הכנה:
שלב א ‘ : יש לבשל על אש בינונית את החלב והשמנת עד לרתיחה
שלב ב’ : לאחר הרתיחה יש לכבות את האש, להמתין כ20-30 דקות להיווצרות קרום ולהוציאו
שלב ג’ : יש לערבב בעקרה נפרדת את היוגורט והמלח, להדליק שוב את האש על להבה בינונית ולשפוך פנימה את היוגורט
שלב ד’ : לאחר שערבבנו את היוגורט בתוך התערובת יש להוסיף 5 כפות של חומץ ולא לערבב כלל
שלב ה’ : לאחר כ15 דקות של בישול (ללא ערבוב!) על אש בינונית נוכל להתחיל לראות את היפרדות המים מהגבן שבתוך מוצרי החלב:
שלב ו’ : זה הזמן להכין קערת זכוכית ובתוכה מסננת (כמו של פסטה) מרופדת בחיתול בד (ניתן להשתמש במקום בחיתול בד במפה חד פעמית לא צבעונית)
שלב ז’ : ברגע שנראה שהמים מתחילים לבעבע מבין גושי הגבינה (מזכירה לא לערבב בשום אופן), זה הסימן לכבות את האש ולהתחיל לסנן את הגבינה החוצה.
שלב ח’ : בשלב הזה שמסננים אפשר להוסיף בין שכבות הגבינה תוספות שאוהבים או להשאיר “נקי”, זה הזמן גם לטעום (אני אישית אוהבת לאכול אותה גם כשהיא חמה). ממתינים לסינון של שעתיים, מוציאים מהבד ושומרים במקרר. ניתן לשמור שבוע ימים (אין סיכוי שהיא לא תאכל תוך 24 שעות כבר).
תגובות