עוגת גבינה קרה ומהירה מאת סיגל מירון
אתחיל ואומר: זהירות – ממכר . כמה קל- ככה טעים (:
עוגת גבינה קרה (ללא אפייה) – אפשר להכין אותה כעוגה גדולה או לחלק אותה לכלים אישיים כמו שעשיתי פה
חומרים דרושים:
לתחתית:
- 250 פתי בר
- 200 חמאה
למלית:
- 750 גבינה 5%
- 3/4 כוס סוכר
- 500 שמנת להקצפה
- 14 גרם ג’לטין (שקית)
- מעט סוכר וניל/תמצית וניל
לציפוי:
- שקית פירות קפואים
- רבע כוס סוכר (אני השתמשתי בסוכר חום)
כיצד מכינים?
שלב א’: טוחנים את הפתי בר עם החמאה ומרפדים את התבנית/צנצנות
שלב ב’:משרים את הג’לטין במעט מים חמימים ובינתיים מקציפים את השמנת.
שלב ג’: מערבבים את הג’לטין עם הגבינה והסוכר ומקפלים פנימה את הקצפת, תתקבל תערובת נוזלית מעט אבל אורירית.
שלב ד’: יוצקים את התערובת על הביסקוויטים ומכניסים למקרר להתייצבות והתקררות (4 שעות). את הציפוי מבשלים בינתיים (פירות וסוכר) ויוצקים על העוגה ומשאירים במקרר.
שלב ה’: השלב הכי קשה, ההמתנה. להמתין להתקררות מוחלטת! (אני משאירה לילה שלם בקירור), אפשר לשמור כשבוע במקרר בקופסא סגורה.
חג שמח!
אולי יעניין אותך
תגובות
חביבה
הי סיגל נראה נפלא!
במתכון יש מלית ומעל ציפוי פירות
אבל בתמונה זה נראה שיש שכבה שוקולדית בין המלית לפירות? נכון?
תוכלי להסביר מה זה?
תודה רבה
סיגל מירון
כן בכייף
עשיתי מלא צנצנות (לא רואים בתמונה את כולן) לפי כל מה שכל אחד אוהב בבית (:
חלק שמתי בלי כלום, חלק רק עם פירות, חלק רק עם שוקולד וחלק גם וגם.
השוקולד זה בעצם גנאש- המסתי שוקולד עם שמנת ושפכתי מעל (: