תפוחים מסוכרים – מתכון קל והפתעה מאת סיגל מירון

בשנות ה80 הם היו להיט (קצת פחות אצל ההורים ורופאי השיניים) וכולם חיכו ליום העצמאות בשביל התפוח האדום המבריק. לי זה דווקא מתקשר גם לראש השנה.

אני לא אומרת שצריך לשבת ולאכול עכשיו תפוחים מסוכרים פעמיים בשנה אבל אני משתמשת בזה בעיקר לקישוט השולחן שלי והשנה גם כקישוט אישי ושונה- במקום תפוח השתמשתי ב…..ענבים!

 IMG_9692

חומרים דרושים :

  1. 250 גרם סוכר
  2. רבע כוס מים
  3. 150 גרם סירופ תירס
  4. צבע מאכל אדום
  5. תפוחים
  6. ענבים
  7. מקלות חזקים (מקלות יפניים או שיפודי יאקיטורי)
  8. נייר אפייה

כיצד מכינים ?

  1. יש לשטוף היטב את התפוחים והענבים במים וסבון ולייבשם היטב

IMG_9490

2. יש לנעוץ שיפודים בכל פרי ולהניח בצד

IMG_9504

3. מניחים בסיר את המים, סירופ תירס וסוכר ומבשלים על חום נמוך עד שהסירופ נהיה שקוף ואז מגבירים את החום מעט עד להסמכה של הסירופ

IMG_9487

IMG_9510

4. מוסיפים רבע כפית אבקת צבע מאכל אדום ומערבבים

IMG_9512

5. מכבים את האש ונותנים לסירופ לנוח חצי דקה עד שנראה כך:

IMG_9521

6. כדי לוודא שהסירופ מוכן, יש למלא כלי שקוף במים קרים ולטפטף טיפה אחת מהירופ פנימה. אם הסירופ מיד התקשה והפך לסוכריה- הוא מוכן (אם לא, יש לבשלו עוד)

IMG_9529  IMG_9535

7. לאחר שהסירופ מוכן יש לטבול את התפוח/ענב ולהניח על נייר אפייה לקירור

IMG_9568

8. במידה ונשאר לכם סירופ- ניתן כמובן להכין סוכריות

IMG_9636

9. ולהגיש למרכז שולחן כקישוט נחמד (ואכיל!)

IMG_9690

IMG_9692

IMG_9697

בהצלחה, בתיאבון ושנה טובה!

סיגל