תפוחים מסוכרים – מתכון קל והפתעה מאת סיגל מירון
בשנות ה80 הם היו להיט (קצת פחות אצל ההורים ורופאי השיניים) וכולם חיכו ליום העצמאות בשביל התפוח האדום המבריק. לי זה דווקא מתקשר גם לראש השנה.
אני לא אומרת שצריך לשבת ולאכול עכשיו תפוחים מסוכרים פעמיים בשנה אבל אני משתמשת בזה בעיקר לקישוט השולחן שלי והשנה גם כקישוט אישי ושונה- במקום תפוח השתמשתי ב…..ענבים!
חומרים דרושים :
- 250 גרם סוכר
- רבע כוס מים
- 150 גרם סירופ תירס
- צבע מאכל אדום
- תפוחים
- ענבים
- מקלות חזקים (מקלות יפניים או שיפודי יאקיטורי)
- נייר אפייה
כיצד מכינים ?
- יש לשטוף היטב את התפוחים והענבים במים וסבון ולייבשם היטב
2. יש לנעוץ שיפודים בכל פרי ולהניח בצד
3. מניחים בסיר את המים, סירופ תירס וסוכר ומבשלים על חום נמוך עד שהסירופ נהיה שקוף ואז מגבירים את החום מעט עד להסמכה של הסירופ
4. מוסיפים רבע כפית אבקת צבע מאכל אדום ומערבבים
5. מכבים את האש ונותנים לסירופ לנוח חצי דקה עד שנראה כך:
6. כדי לוודא שהסירופ מוכן, יש למלא כלי שקוף במים קרים ולטפטף טיפה אחת מהירופ פנימה. אם הסירופ מיד התקשה והפך לסוכריה- הוא מוכן (אם לא, יש לבשלו עוד)
7. לאחר שהסירופ מוכן יש לטבול את התפוח/ענב ולהניח על נייר אפייה לקירור
8. במידה ונשאר לכם סירופ- ניתן כמובן להכין סוכריות
9. ולהגיש למרכז שולחן כקישוט נחמד (ואכיל!)
בהצלחה, בתיאבון ושנה טובה!
סיגל
תגובות
אפרת
אפשר גם עם צבע מאכל ג’ל או נוזל, או רק אבקה?
Sigal.Miron
אפשר! אבל להשתמש בצבעי ג’ל איכותיים ולא צבעים על בסיס מים שיש בסופר
אורה
תודה. מעלה זכרונות ילדות.
צבע מאכל אמנם סקסי ומושך אבל…..לגמרי לא בריאותי.
Sigal.Miron
איפה רשום שזה מתכון בריאותי?
מדובר על תפוח **מסוכר**
שרון יהושע
אבקש לדעת לכמה תפוחים יספיק הסירופ
אנחנו מעונינים להכין 30 תפוחים
Sigal.Miron
ל30 בגודל קטן-בינוני תכפלילי את המתכון (:
רוית יהלום
אלופה! באת לי בול בזמן!
כמה שאלות-
1. לפי הבנתי המתכון מספיק לכ 15 תפוחים?
2. אני מכירה שעושים את המתכון עם גלוקוז. זה אותו הדבר כמו סירופ תירס? איפה משיגים סירופ תירס?
3. לא צריך מדחום? הבדיקה עם המים הקרים מספיק אמינה?
4. כמה זמן לוקח לסירופ עם התפוח להתייבש?
איך יצא לך תפוח כזה מושלם בלי סימן שטוח שהונח על הנייר אפיה??
תודה רבה!
ואין כמוך!!
Sigal.Miron
אז ככה:
1. כן- קטנים , אם זה גדולים אז פחות
2. אותו דבר בדיוק , פשוט יש רשת סופרים שמחזיקה את הסירופ תירס אז זה זמין יותר (טיב טעם)
3. כן- זו בדיקה אמינה ביותר, אין צורך במדחום הפעם
4. כמה דקות (תלוי עובי השכבה ששמת)
5. לא נשאר סימן כי אחרי שטבלתי את התפוח נתתי לו לטפטף עד שנראה שלא נשאר שאריות, רק אז הנחתי על נייר (:
בשמחה ואהבה ענקית!
קטי הרט
ואווו מדהים אנסה להכין בתקווה שיצליח לי , שאלה לי אלייך : מהיכן קונים סירופ תירס ??
Sigal.Miron
אני קניתי בטיב טעם.
אפשר גם גולוקוזה- במקרה הז כל חנויות האפייה (לגעת באוכל, ספייס וכדומה)
מיכל
נראה מושלם!
בירידים בניו יורק מכינים כאלהעם תותים וזה מעולה!
נראה לך שהם יישרדו את הטמפרטורה הגבוהה של הסירופ? כמובן שאבחר תותים קשים ומוצקים ככל שניתן:)
רוצה להכין לט”ו בשבט כי לא מתים על פירות יבשים אצלינו
תודה!
יערה
תודה רבה.
הרעיון של הענבים גאוני… השאלה כמה זמן הם מחזיקים מבלי להתקלקל….
Sigal.Miron
תודה (:
הענבים החזיקו פחות זמן מהתפוחים בגלל שהם מלאים בנוזל- אבל החזיקו כמה ימים (בערך 3) עד שהתחילו לנזול ולגרום לסוכרייה שמבחוץ לנזול בעצמה (:
שמרית
אפשר לדעתך לצפות תפוחים חתוכים? בהנחה שמגישים באותו יום או למחרת?
ריקי
ניתן אולי להוסיף מעט מי בישול של סלק במקום צבע מאכל