קרמבו בהכנה קלילה ומהנה מאת סיגל מירון
עם הגשם הראשון אני מייד רצה ומכינה קרמבו בגביעי גלידה. ככה אצלי יודעים שהנה – הגיע לו החורף
קרמבו בגביע גלידה זה קינוח חמוד, שתמיד שכייף שיש בבית (אפשר לשמור במקרר ואפילו בקופסא על השיש), אפשר לעשות על עוגייה על גביע או אפילו בכוס.
קליל להכנה (גם ילדים נהנים להכין! שתפו אותם!)
חומרים:
- חבילת גביעי גלידה
- צימקאו
- שוקולד מריר- חפיסה אחת
- 4 ביצים (150 גרם חלבון)
- כוס סוכר
- שליש כוס מים
- מעט לימון
- עוגיות עגולות
כיצד מכינים ?
שלב א’: יש לחתוך את השפיץ של הגביעים (ניתן לקנות גביעים שטוחים), למרוח מעט צימקאו מומס ו”להדביק” לעוגיה עגולה שטוחה.
שלב ב’: בזמן שהגביעים מתקשים (החיבור) יש להמיס מים, סוכר ולימון עד לבעבוע והמסה מלאה של הסוכר.
שלב ג’: לאחר מכן יש לבשל את הסירופ 5 דקות נוספות או לוודא כי התערובת הגיע ל- 115 מעלות (למי שיש מדחום).
שלב ד’: יש להקציף את החלבונים עד לקצף לבן ואז באיטיות וזהירות יש לזלף את הסירופ החם לתוך מקצפת הביצים והמשיך להקציף עד שמתקבל קצף לבן, תפוח ומבריק
שלב ה’: דרך נוספת לוודא שהמרנג מוכן היא לגעת בדפנות הקערה של המיקסר ולהבחין כי היא התקררה.
שלב ו’: את המרנג אני מעבירה לשק זילוף, אני אוהבת להשתמש בקליפס סגירה לסגירה נוחה של שקית הזילוף
שלב ז’: יש לזלף את המרנג לתוך הגביעים/על העוגיות ולהניח לייבוש על השיש כשעתיים (הקצף מתייבש ומתקשה מעט)
שלב ח’: יש להמיס 3/4 חבילת צימקאו עם חפיסה אחת של שוקולד מריר ולצפות את הקרמבו בשוקולד מומס (אני מייד מכניסה למקפיא- כך השוקולד מתקשה ברגע ולא נוזל)
בתיאבון
אפשר להשתמש בימי הולדת, כפינוק בבית ואפילו לחלוקה בגן/בית ספר
בהצלחה וחורף נעים,
סיגל
תגובות
ossie.Hurvitz
היי סיגל, הקרמבו נראה מדליק.
שאלה לי – מדוע להשתמש בצימקאו במקום בשוקולד?
ריקי
נראה לי קצת בעייתי בעקר לילדים שהביצים אינן מבושלות
Sigal.Miron
בשביל זה חשוב לעשות סירופ שמגיע ל115 מעלות ואותו לשפוך על הביצים ולא פחות מעלות מזה.
מיכל
הכי פשוט להקציף שמנת לצמחית להקצפה+אבקת פודינג
סיגל
המטרה היא טעם של קרמבו אמיתי
לא של עוגיה עם קצפת ופודינג מעל…