קרמבו בהכנה קלילה ומהנה מאת סיגל מירון

עם הגשם הראשון אני מייד רצה ומכינה קרמבו בגביעי גלידה. ככה אצלי יודעים שהנה – הגיע לו החורף

IMG_0203

קרמבו בגביע גלידה זה קינוח חמוד, שתמיד שכייף שיש בבית (אפשר לשמור במקרר ואפילו בקופסא על השיש), אפשר לעשות על עוגייה על גביע או אפילו בכוס.

קליל להכנה (גם ילדים נהנים להכין! שתפו אותם!)

חומרים:

IMG_0113

  1. חבילת גביעי גלידה
  2. צימקאו
  3. שוקולד מריר- חפיסה אחת
  4. 4 ביצים (150 גרם חלבון)
  5.  כוס סוכר
  6.  שליש כוס מים
  7. מעט לימון
  8.  עוגיות עגולות

כיצד מכינים ?

שלב א’: יש לחתוך את השפיץ של הגביעים (ניתן לקנות גביעים שטוחים), למרוח מעט צימקאו מומס ו”להדביק” לעוגיה עגולה שטוחה.

IMG_0124 IMG_0118 IMG_0117

שלב ב’: בזמן שהגביעים מתקשים (החיבור) יש להמיס מים, סוכר ולימון עד לבעבוע והמסה מלאה של הסוכר.

IMG_0129

שלב ג’: לאחר מכן יש לבשל את הסירופ 5 דקות נוספות או לוודא כי התערובת הגיע ל- 115 מעלות (למי שיש מדחום).

IMG_0131  IMG_0170

שלב ד’: יש להקציף את החלבונים עד לקצף לבן ואז באיטיות וזהירות יש לזלף את הסירופ החם לתוך מקצפת הביצים והמשיך להקציף עד שמתקבל קצף לבן, תפוח ומבריק

שלב ה’: דרך נוספת לוודא שהמרנג מוכן היא לגעת בדפנות הקערה של המיקסר ולהבחין כי היא התקררה.

שלב ו’: את המרנג אני מעבירה לשק זילוף, אני אוהבת להשתמש בקליפס סגירה לסגירה נוחה של שקית הזילוף

IMG_0171

שלב ז’: יש לזלף את המרנג לתוך הגביעים/על העוגיות ולהניח לייבוש על השיש כשעתיים (הקצף מתייבש ומתקשה מעט)

IMG_0173

שלב ח’: יש להמיס 3/4 חבילת צימקאו עם חפיסה אחת של שוקולד מריר ולצפות את הקרמבו בשוקולד מומס (אני מייד מכניסה למקפיא- כך השוקולד מתקשה ברגע ולא נוזל)

IMG_0187 IMG_0174

בתיאבון

IMG_0196

אפשר להשתמש בימי הולדת, כפינוק בבית ואפילו לחלוקה בגן/בית ספר

בהצלחה וחורף נעים,

סיגל