קניידעלך רכים וטעימים לפסח מאת סיגל מירון

תודו שפסח זה רק תירוץ לקניידעלך הטעימים הללו!

הקניידעלך נשמרים במקרר כמה ימים טובים אבל כשמתחילים לאכול מהם- קשה להפסיק (:

קניידלך-15

קניידלך-חומרים

חומרים:

  • 2 כוסות קמח מצה
  • מעט אבקת אפייה למי שאוכל בפסח (כפית)
  • מלח ופלפל
  • תפוח אדמה אחד
  • 5 ביצים
  • 5 כפות שמן
  • כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

שלב ראשון: שמים בקערה את כל החומרים היבשים (כולל תבלינים) ומערבבים

קניידלך-1

שלב שני: מרתיחים עד לריכוך תפוח אדמה גדול או 2 בינוניים, מועכים ומוסיפים לתערובת היבשים

קניידלך-2

קניידלך-3

שלב שלישי: מוסיפים את הביצים ומערבבים – התערובת תהיה קשה יחסית ויבשה

קניידלך-4

קניידלך-5

שלב רביעי: מוסיפים מים חמים מערבבים קלות ומניחים בצד כדי שהקמח יספוג את כל הנוזלים, מערבבים שוב היטב לתערובת אחידה ושמים לנוח (כ- 10 דקות מנוחה). התערובת היא במרקם של כבד קצוץ אם יצא לכם לעשות.

קניידלך-6

קניידלך-7

שלב חמישי: מרתיחים סיר מים עם מעט שמן, מלח ופלפל וכשהוא מגיע לרתיחה – מכדררים כדורים בידיים מעט רטובות ומניחים במים. שימו לב שהכדורים שוקעים במים.

קניידלך-8

קניידלך-9

קניידלך-10

שלב שישי: נותנים לכדורים להתבשל. כשהבישול מתחיל לקבל תאוצה – הכדורים יצופו מעלה ומאותו רגע אני נותנת להם עוד כ- 7 דקות להתבשל במים (הם מתנפחים)

קניידלך-12

קניידלך-13

שלב אחרון אחרון לפני האוכל: מסננים את הכדורים החוצה מהמים (שימו לב כמה המים עכורים – בגלל זה תמיד תבשלו קניידעלך בנפרד ורק אחר כך תכניסו למרק). לא לדאוג שהם מתקררים ומתכווצים, כשתחממו אותם וב במרק הם יתנפחו ויתרככו (:

קניידלך-14

קניידלך-15

חג שמח וטעים!

אולי יעניין אותך