קניידעלך רכים וטעימים לפסח מאת סיגל מירון
תודו שפסח זה רק תירוץ לקניידעלך הטעימים הללו!
הקניידעלך נשמרים במקרר כמה ימים טובים אבל כשמתחילים לאכול מהם- קשה להפסיק (:
חומרים:
- 2 כוסות קמח מצה
- מעט אבקת אפייה למי שאוכל בפסח (כפית)
- מלח ופלפל
- תפוח אדמה אחד
- 5 ביצים
- 5 כפות שמן
- כוס מים רותחים
הוראות הכנה:
שלב ראשון: שמים בקערה את כל החומרים היבשים (כולל תבלינים) ומערבבים
שלב שני: מרתיחים עד לריכוך תפוח אדמה גדול או 2 בינוניים, מועכים ומוסיפים לתערובת היבשים
שלב שלישי: מוסיפים את הביצים ומערבבים – התערובת תהיה קשה יחסית ויבשה
שלב רביעי: מוסיפים מים חמים מערבבים קלות ומניחים בצד כדי שהקמח יספוג את כל הנוזלים, מערבבים שוב היטב לתערובת אחידה ושמים לנוח (כ- 10 דקות מנוחה). התערובת היא במרקם של כבד קצוץ אם יצא לכם לעשות.
שלב חמישי: מרתיחים סיר מים עם מעט שמן, מלח ופלפל וכשהוא מגיע לרתיחה – מכדררים כדורים בידיים מעט רטובות ומניחים במים. שימו לב שהכדורים שוקעים במים.
שלב שישי: נותנים לכדורים להתבשל. כשהבישול מתחיל לקבל תאוצה – הכדורים יצופו מעלה ומאותו רגע אני נותנת להם עוד כ- 7 דקות להתבשל במים (הם מתנפחים)
שלב אחרון אחרון לפני האוכל: מסננים את הכדורים החוצה מהמים (שימו לב כמה המים עכורים – בגלל זה תמיד תבשלו קניידעלך בנפרד ורק אחר כך תכניסו למרק). לא לדאוג שהם מתקררים ומתכווצים, כשתחממו אותם וב במרק הם יתנפחו ויתרככו (:
חג שמח וטעים!
תגובות
קרן
איך מכינים את המרק?
Sigal.Miron
בתמונה זה בלי מרק
אבל אני מכירה מרק ירקות עשיר לקניידעלך ומשתמשת בד”כ רק בנוזל שלו בסוף (מרק צלול).
אני מבשלת בסיר גדול תפו”א קלופים, גזר קלוף, סלרי, בצל,שורש פטרוזיליה וקישואים ומסננת. מי שרוצה ממש- אני נותנת לו גם מהירקות בכייף (:
Sigal.Miron
וכמובן מלח ופלפל שחור
אלגרה
האם ניתן להקפיא את הקניידלעך? ואם לא כמה זמן לוקח להכין ל-30 איש? כמה קניידלעך יוצא משתי כוסות?
Sigal.Miron
חבל להקפיא! אפשר לשמור במקרר שבוע שלם וכשמכניסים למרק חם זה מתנפח מחדש.
תכיני כמה ימים מראש ותאחסני בקירור.
מהכמות הזו של המתכון יאו לי 40-45 יחידות (אכלנו תוך כדי פשוט אז קשה לדעת)
Sigal.Miron
ההכנה היא מהירה- אין פה זמן המתנה או משהו כזה- פשוט משתמשים בסיר גדול יותר ואז נכנסים יותר כדורים פנימה (:
בתיה
הי ותודה על המתכון,
אפשר לדעת בערך כמה כדורים יוצאים מהמתכון הזה?