פרעצל (בייגלה) ממכר בהכנה ביתית מאת סיגל מירון

החורף מגיע ואין על מאפה מהיר וטעים לארוחת ערב (כי למי יש כוח לצאת לקנות טרי בקור הזה?)

הפרעצל הזה הוא ממכר, מהיר וקל להכנה’ התוצאה טעימה (אפשר לעשות בטעמים) והוא נשאר טעים ורך גם למחרת!

חומרים דרושים:

  • 5 כוסות קמח
  • 2 וחצי כפות שמרים יבשים
  • 2 וחצי כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • 0.5 כוס שמן
  • 2 כפות סודה לשתייה

איך מכינים?

שלב א: שמים בקערה של המיקס את השמרים, סוכר וחצי מכמות המים ומערבבים.

שלב ב: מוסיפים את הקמח ושאר החומרים ולשים את הבצק לקבלת בצק אחיד וחלק (אפשר לעשות ידנית ולא במיקסר גם) ונותנים לבצק לנוח כ- 10 דקות.

שלב ג: מחלקים את הבצק ל- 10-12 עיגולים (תלוי בגודל של הבייגלה שאתן רוצים).

%d7%91%d7%99%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%92

שלב ד: מכל עיגול יוצרים 2 נחשים ארוכים, ומלפפים אותם לספירלה, מחברים בקצה ומניחים בצד- זו צורת הבייגלה.

%d7%91%d7%99%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%93

שלב ה: במקביל מרתיחים סיר גדול ורחב עם מים ו- 2 כפות סודה לשתייה (אם הסיר גדול ממש אפשר אפילו 3 כפות).

שלב ו: כשהמים רתחו היטב מניחים בפנים בזהירות בייגלה ו”מבשלים” כחצי דקה (אפשר לראות שאחרי כ10 שניות הוא צף במים, אני אוהבת לתת לו להתנפח מהחום של המים כדקה שלמה), מוציאים ומניחים בזהירות בתבנית מרופדת נייר אפייה.

שלב ז: מחממים תנור ל- 200 מעלות, מורחים על הבייגלה ביצה (זה הזמן להוסיף מלמעלה תוספות- זעתר/ מלח/ שומשום/ שום ועוד… מה שאוהבים!). אופים כ- 20 דקות (עד שתראו שזה מזהיב)

%d7%91%d7%99%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%94-%d7%a1%d7%95%d7%a3

%d7%91%d7%99%d7%99%d7%92%d7%9c%d7%94-%d7%a1%d7%95%d7%a31

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך