פיצוחים מסוכרים מאת לבל גוהר

כמעט כולנו אוהבים קשיו/ אגוזים/ בוטנים ועוד. אז לקרמל אותם? עוד יותר טוב!

במתכון הנ”ל השתמשתי בקשיו. אפשר כמובן לבחור מה אתם אוהבים (שקדים/אגוזים/ בוטנים ועוד) וטלעשות באותה הדרך.

חומרים דרושים:

  • 2 כוסות קשיו
  • כוס סוכר
  • חצי כוס מים

הוראות הכנה:

שלב ראשון: שמים את כל החומרים במחבת טפלון ומוודאים שכל האגוזים עטופים בתערובת המים והסוכר

פיצוחים-מסוכרים-1

שלב שני: מתחילים לערבב כשהאגוזים על חום נמוך. המים ייספגו ויעלמו,לא להילחץ, תיכף יהיה לנו קרמל.

שלב שלישי: ממשיכים לערבב על חום נמוך כל הזמן עד להיווצרות קרמל בצבע ענברי (חום) ואז שופכים הכל למגש עם נייר אפייה. שימו לב,- התערובת בשלב זה בעלת חום גבוה מאוד! לא לגעת עם הידיים ולהרחיק מילדים!

פיצוחים-מסוכרים-2

שלב רביעי: מפרידים עם סכין כשזה עדיין חם ומחכים לקירור. לאחר קירור מפרידים שוב עם הסכין

שימו לב!!

  • ההכנה היא בהשגחת מבוגר בלבד! הקרמל מגיע לטמפרטורה מאוד גבוה ומסוכנת.
  • אפשר להכין מראש ולשים בצנצנות
  • אפשר לעשות מזה חטיפים- לאחר שהקרמל מוכן שופכים על נייר אפייה ולאחר קירור מלא חותכים למלבנים
  • תערובות של פיצוחים (שומשום, גרעינים ועוד) יוצאת נפלא!

עצמאות שמח!

 

אולי יעניין אותך