פאי תפוחים לראש השנה- מתכון ממכר מאת סיגל מירון
מתכון מעולה לפאי תפוחים ב10 דקות הכנה- מעולה לכל הזדמנות ובמיוחד לראש השנה
חומרים דרושים:
- 4 תפוחים מקולפים וחתוכים לפרוסות
- בצק פריך מתוק- אני השתמשתי בקנוי של מעדנות, ניתן להכין בצק פריך לבד
- מעט קינמון
- רבע כוס סוכר מעורבב (לבן וחום)
- מעט דבש/סילאן
- 50 גרם חמאה/מחמאה
- חלב וסוכר חום- לציפוי
איך מכינים ?
- פורסים את התפוחים ומניחים בקערה
- מוסיפים את הסוכר, הקינמון והדבש ומערבבים היטב
- עוטפים תבנית של פאי בבצק פריך
- מניחים את תערובת התפוחים על הבצק ומפזרים את החמאה מלמעלה (חותכים אותה לפרוסות דקות, היכ אכבר תימס באפייה)
- מכסים את הפאי ברצועות בצק פריך
- מורחים מעט חלב על הרצועות ומפזרים מעט סוכר חום מלמעלה
- אופים בחום של 190-200 מעולות עד להזהבה (כ25-30 דקות)
- מניחים לפאי להתקרר וחותכים
- מומלץ להגיש עם גלידה וניל/קצפת או תה חם (:
בהצלחה, בתיאבון ושנה טובה!
סיגל
תגובות
מורן
נראה מעולה. איך עושים את השתי וערב הזה??
Sigal.Miron
תודה רבה.
אני חתכתי רצועות ופשוט הנחתי ואז שיחקתי עם זה- אחד מלמטה אחד מלמעלה (:
עידית
נראה מעולה!
אני חייבת לנסות…
האם השתמשת בשני גלילי הבצק במארז של מעדנות?
Sigal.Miron
כן- אחד השתמשתי לבסיס, ובעוד חצי לפסים.
מהבסיס נשאר לי מעט, איחדתי את השאריות, רידדתי, מרחתי נוטלה וגיגלגלתי לגליל וחדתכתי לשושנים ושמתי בתנור- מעדן (:
מיטל
הי , מתכונת לאפות לחג תודה !!! במה אפשר להמיר את החלב אם רוצים פרווה?
טל
כן גם אני שואלת במה אפשר להמיר את החלב כדי שהפתרון יהיה פרווה ולא חלבי כי ארוחת החג בראש השנה היא בשרית
עדי
חייבת הסבר לשתי וערב לא ברור לי גם אחרי שרואים בתמונה, יש איפשהו סרטון או הסבר יותר מפורט? תודה 🙂
Sigal.Miron
אני אסריט (:
Morimegi
הכנתי ויצא מדהים תודה
הפאי הראשון שלי ?
Sigal.Miron
איזה כייף לשמוע!
אורית
רוצה להכין לערב החג..
האם צריך להוציא את הבצק לפני?
להפשיר או לעבוד איתו קר מהמקרר
כרגע במקפיא..????
קרן
ניתן להכין את זה במגש חד פעמי מאלומיניום?
טל
פאי טעים ומוצלח!!
האם יש דרך להכין ללא סוכר?
נויה
איזה צבע של תפוחים הכי טוב להשתמש?
ירוק או אדום?
ובמה אפשר להחליף את החלב?