פאי תפוחים לראש השנה- מתכון ממכר מאת סיגל מירון

מתכון מעולה לפאי תפוחים ב10 דקות הכנה- מעולה לכל הזדמנות ובמיוחד לראש השנה

P_21897_Img12

חומרים דרושים:

  1. 4 תפוחים מקולפים וחתוכים לפרוסות
  2. בצק פריך מתוק- אני השתמשתי בקנוי של מעדנות, ניתן להכין בצק פריך לבד
  3. מעט קינמון
  4. רבע כוס סוכר מעורבב (לבן וחום)
  5. מעט דבש/סילאן
  6. 50 גרם חמאה/מחמאה
  7. חלב וסוכר חום- לציפוי

איך מכינים ?

  1. פורסים את התפוחים ומניחים בקערה
    P_21897_Img01
  2. מוסיפים את הסוכר, הקינמון והדבש ומערבבים היטב
    P_21897_Img02
  3. עוטפים תבנית של פאי בבצק פריך
    P_21897_Img03
    P_21897_Img04
  4. מניחים את תערובת התפוחים על הבצק ומפזרים את החמאה מלמעלה (חותכים אותה לפרוסות דקות, היכ אכבר תימס באפייה)
    P_21897_Img05
  5. מכסים את הפאי ברצועות בצק פריך

    P_21897_Img06

    P_21897_Img07
    P_21897_Img08
  6. מורחים מעט חלב על הרצועות ומפזרים מעט סוכר חום מלמעלה
  7. אופים בחום של 190-200 מעולות עד להזהבה (כ25-30 דקות)
    P_21897_Img09
  8. מניחים לפאי להתקרר וחותכים
    P_21897_Img12P_21897_Img10P_21897_Img13P_21897_Img11
  9. מומלץ להגיש עם גלידה וניל/קצפת או תה חם (:

בהצלחה, בתיאבון ושנה טובה!

סיגל