עלי גפן וגבינות מנה מדהימה לשבועות מאת סיגל מירון

מנה ראשונה טעימה שאפשר להכין מראש? יש דבר כזה? אז כן

אחד הדברים שאני אוהבת ממש זה עלי גפן. ואם אפשר גם לשלב עם גבינות אז מה טוב?!:

חומרים דרושים:

  • עלי גפן
  • גבינת עיזים/בולגרית עדינה
  • לימון שלם
  • 3 שיני שום
  • מעט שמיר
  • שמן זית מובחר

כיצד מכינים?

שלב ראשון: מרתיחים את עלי הגפן ושוטפים היטב במים (כדי להוציא את המרירות)

עלי-גפן-שלב-א

עלי-גפן-שלב-א1

שלב שני: על מגבת מטבח (כך שהמים יספגו) מניחים את העלים לייבוש

שלב שלישי: מניחים כל עלה פרוש כשה”עורקים” כלפי מעלה, בחלקו התחתון של העלה מניחים גבינה

עלי-גפן-שלב-ג1

עלי-גפן-שלב-ג2

שלב רביעי: מקפלים את צד ימין של העלה על הגבינה ואז צד שמאל ועוברים לגלגלול, מלמטה עד למעלה

עלי-גפן-שלב-ד1

עלי-גפן-שלב-ד

עלי-גפן-שלב-ד2

עלי-גפן-שלב-ד3

שלב חמישי:מניחים בקופסא/תבנית את העלים המגולגילים עכשא בין שכבה לשכבה שמים כמה פרוסות שום, פרוסות לימון, שמיר. בסוף יוצקים על הכל שמן זית.

עלי-גפן-שלב-ה1

עלי-גפן-שלב-ה

עלי-גפן-שלב-ה2

עלי-גפן-2

שימו לב

  • אם אינכם אוהבים חמוץ- ותרו על פרוסות הלימון
  • אפשר להחליף את השמיר בפראוסות עגבניות מיובשות או נענע
  • יש להכין לפחות יומיים לפני הארוחה- כדי שהעלים יספגו את טעמי המשרה.
  • לשמור בקירור

חג שמח!

אולי יעניין אותך