עוגת פירות יבשים – מאת סיגל מירון

אז ט”ו בשבט היה (ועדיין מעולה) ומרוב התלהבות אחרי כל חג אני נשארת עם שק ענק של פירות יבשים שישאר גם עד שנה הבאה (:

אז מה בעצם עושים?

אפשרות ראשונה היא להכין את העוגיות המדהימות האלו (לחצו על הלינק)

אפשרות שנייה היא פשוט להכין עוגת פירות יבשים טעימה ומפנקת

עוגת-פירות-יבשים-חומרים

מצרכים:

(מתאים ל5 עוגות אינגליש קייק)

  • 5 ביצים גודל L
  • 3/4 כוס סוכר חום (או חצי כוס סוכר לבן)
  • 3/4 כוס שמן
  • כוס מיץ תפוזים
  • 2 תפוחי עץ
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח (או קמח רגיל+אבקת אפייה)
  • 2 כוסות של פירות יבשים קצוצים (ניתן לשלב גם אגוזים)
  • ניתן להוסיף כף קינמון

הוראות הכנה:

שלב א’ : קוצצים את הפירות והשקדים לקערה. ולקערה נפרדת מגרדים את 2 תפוחי העץ.

עוגת-פירות-יבשים-כותרת

עוגת-פירות-יבשים-1

שלב ב’: במיקסר מקציפים ביצים עם סוכר חום עד לקבלת תערובת אוורירית

עוגת-פירות-יבשים-2

שלב ג’: מוסיפים למיקסר בהדרגה את מיץ התפוזים ואת הקמח.

עוגת-פירות-יבשים-3

עוגת-פירות-יבשים-4

שלב ד’ : מוסיפים את התפוחים ואת הפירות הקצוצים ומערבבים בעזרת כף

עוגת-פירות-יבשים-5

עוגת-פירות-יבשים-6

עוגת-פירות-יבשים-7

שלב ה’ : מחלקים את התערובת לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש, 175 מעלות, 30 דקות

עוגת-פירות-יבשים-8

עוגת-פירות-יבשים-9

קל, זריז וטעים!

בהצלחה

סיגל מירון

אולי יעניין אותך