עוגת פירות יבשים – מאת סיגל מירון
אז ט”ו בשבט היה (ועדיין מעולה) ומרוב התלהבות אחרי כל חג אני נשארת עם שק ענק של פירות יבשים שישאר גם עד שנה הבאה (:
אז מה בעצם עושים?
אפשרות ראשונה היא להכין את העוגיות המדהימות האלו (לחצו על הלינק)
אפשרות שנייה היא פשוט להכין עוגת פירות יבשים טעימה ומפנקת
מצרכים:
(מתאים ל5 עוגות אינגליש קייק)
- 5 ביצים גודל L
- 3/4 כוס סוכר חום (או חצי כוס סוכר לבן)
- 3/4 כוס שמן
- כוס מיץ תפוזים
- 2 תפוחי עץ
- 2 וחצי כוסות קמח תופח (או קמח רגיל+אבקת אפייה)
- 2 כוסות של פירות יבשים קצוצים (ניתן לשלב גם אגוזים)
- ניתן להוסיף כף קינמון
הוראות הכנה:
שלב א’ : קוצצים את הפירות והשקדים לקערה. ולקערה נפרדת מגרדים את 2 תפוחי העץ.
שלב ב’: במיקסר מקציפים ביצים עם סוכר חום עד לקבלת תערובת אוורירית
שלב ג’: מוסיפים למיקסר בהדרגה את מיץ התפוזים ואת הקמח.
שלב ד’ : מוסיפים את התפוחים ואת הפירות הקצוצים ומערבבים בעזרת כף
שלב ה’ : מחלקים את התערובת לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש, 175 מעלות, 30 דקות
קל, זריז וטעים!
בהצלחה
סיגל מירון
אולי יעניין אותך
תגובות
סיוון
רשום במתכון שמן אך בשלבי ההכנה לא ציינת מתי שמים את השמן