עוגת דבש לראש השנה- מתכון מנצח מאת סיגל מירון

מתכון מנצח לעוגת דבש נימוחה, טעימה, קלה להכנה וטעימה בטירוף שתכינו כל השנה ולא רק בראש השנה

חומרים דרושים:

P_IMG01_21887

  • 4 ביצים מופרדות (גודל L)
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 2/3 כוס דבש
  • 250 מ”ל שמנת (למתכון פרווה יש לשים מיץ תפוזים)
  • חצי כפית קינמון
  • 3/4 כוס שמן
  • 280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • מעט סוכר חום לקישוט העוגה מלמעלה (לא חובה)

איך מכינים ?

  1. מחממים תנור ל180 מעלות
  2. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף בהיר
    P_IMG02_21887
  3. מוסיפים חלמונים בתנועת קיפול
  4. מחלקים את שאר היבשים והרטובים ל2 קערות נפרדות ומוסיפים כל פעם קצת מכל קערה לתערובת הקצף.
  5. מערבבים בעדינות עד להטמעה.
    P_IMG03_21887
  6. יוצקים לתבניות שרוצים ומכניסים לתנור לאפייה. (זה הזמן לפר מלמעלה מעט סוכר חום למרקם קראנצ’י)
    P_IMG04_21887
  7. במידה ורוצים להכין סירופ טעים לעוגה (לאחר שהיא אפוייה)- יש להרתיח 1/3 כוס מים עם 1/3 כוס סוכר ו1/3 כוס דבש עד להמסה מלאה. ברגע שהעוגה/עוגות יוצאות מהתנור יש לשפוך עליהן מהסירופ.

שימו לב:
אם שמנו ב3 אינגליש קייק- זמן האפייה הוא 25-30 דקות.
אם שמנו בתבניות של מאפינס/תבניות אישיות זמן האפייה הוא 10 דקות בלבד

אם השתמשנו בתבנית גדולה לעוגה (26) יש לאפות את העוגה 40-45 דקות (ניתן לשים קיסם במרכז ולבדוק האם מוכנה)

 

בהצלחה, בתיאבון ושנה טובה!

סיגל