עוגת דבש לראש השנה- מתכון מנצח מאת סיגל מירון
מתכון מנצח לעוגת דבש נימוחה, טעימה, קלה להכנה וטעימה בטירוף שתכינו כל השנה ולא רק בראש השנה
חומרים דרושים:
- 4 ביצים מופרדות (גודל L)
- 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 2/3 כוס דבש
- 250 מ”ל שמנת (למתכון פרווה יש לשים מיץ תפוזים)
- חצי כפית קינמון
- 3/4 כוס שמן
- 280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- מעט סוכר חום לקישוט העוגה מלמעלה (לא חובה)
איך מכינים ?
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מקציפים חלבונים וסוכר לקצף בהיר
- מוסיפים חלמונים בתנועת קיפול
- מחלקים את שאר היבשים והרטובים ל2 קערות נפרדות ומוסיפים כל פעם קצת מכל קערה לתערובת הקצף.
- מערבבים בעדינות עד להטמעה.
- יוצקים לתבניות שרוצים ומכניסים לתנור לאפייה. (זה הזמן לפר מלמעלה מעט סוכר חום למרקם קראנצ’י)
- במידה ורוצים להכין סירופ טעים לעוגה (לאחר שהיא אפוייה)- יש להרתיח 1/3 כוס מים עם 1/3 כוס סוכר ו1/3 כוס דבש עד להמסה מלאה. ברגע שהעוגה/עוגות יוצאות מהתנור יש לשפוך עליהן מהסירופ.
שימו לב:
אם שמנו ב3 אינגליש קייק- זמן האפייה הוא 25-30 דקות.
אם שמנו בתבניות של מאפינס/תבניות אישיות זמן האפייה הוא 10 דקות בלבד
אם השתמשנו בתבנית גדולה לעוגה (26) יש לאפות את העוגה 40-45 דקות (ניתן לשים קיסם במרכז ולבדוק האם מוכנה)
בהצלחה, בתיאבון ושנה טובה!
סיגל
תגובות
רחלי רפאל
איך אני יכולה להדפיס את המתכון?
מרים
שלום, נשמע מתכון טעים שבהחלט נכין.
האם הדבורה והתפוח עשויים בצק סוכר? יש הנחיות איך להכין אותם?
תודה רבה.
ענת
שלום סיגל
מתכוונת להכין את שתי העוגות ,שאלה לי אליך האם הכוונה לשמנת מתוקה או שמנת חמוצה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה
שנה טובה ומתוקה
ענת
קרן
היי סיגל,
אשמח לדעת האם הכוונה לשמנת מתוקה ? בנוסף, במידה ואני מעוניינת להמיר למיץ תפוזים מה הכמות שמשתווה לשמנת?
האם ישנם תחליפים נוספים למתכון פרווה?