מתכון ומיתוג לעוגת גזר מושלמת לט”ו בשבט מאת סיגל מירון

אני אוהבת להכין עוגת גזר. כי המתכון כל כך קל ומהיר (ותמיד יש את כל החומרים בבית!), הריח שמתפשט בבית בזמן האפייה הוא מדהים והכי חשוב- הקטנים אוהבים אותה מאוד!

חומרים:

עוגת-גזר-חומרים

המתכון הנ”ל מספיק ל- 30 מאפנסים/עוגות אישיות או ל- 3 אינגליש קייק:

  • 5 ביצים
  • כוס סוכר (חצי סוכר חום וחצי לבן- ביחד 200 גרם)
  • קורט מלח
  • 250 מ”ל שמן
  • 350 גרם קמח לבן תופח/ קמח רגיל+כפית אבקת אפייה
  • כף קינמון
  • 400 גרם גזר מגורד
  • מי שאוהבת- יכולה להוסיף אגוזי מלך קצוצים/טחונים  (רק לוודא שמתאים לכל הגילאים)

הוראות הכנה:

ניתן לדלג על המיקסר ולעשות זאת בעזרת מטרפה וקערה, זה יוצא בדיוק אותו דבר (במקרה הזה המיקסר לעצלנים בלבד ואין בו צורך אמיתי)

שלב א’: בקערה טורפים ביצים וסוכר עד שהסוכר הוטמע היטב בביצים

עוגת-גזר-א

שלב ב’: מוסיפים בהדרגה ולאט את השמן וממשיכים לטרוף, תתקבל בלילה כזו

עוגת-גזר-ב

שלב ג’: מוסיפים את שאר החומרים למעט הגזר

שלב ד’: את הגזר מגרדים (בחלק הדק של הפומפייה) ומוסיפים לבלילה, הבלילה תיראה כך

עוגת-גזר-ג

שלב ה’:מחלקים לכלי אפייה (אינגליש קייק/תבניות אישיות/מאפינס ועוד)

עוגת-גזר-ד

שלב ו’:בתנור שחומם מראש אופים עד להזהבה, תבניות אישיות 25-30 דקות, אינגליש קייק 45-40 דקות, תבנית אחת גדולה 45 דקות.

עוגת-גזר-ה

אפשר לקשט מלמעלה עם מעט אבקת סוכר או כל מה שאוהבים (לא חובה).

מיתוג לעוגת גזר מאת שרון רוטברט אמא יוצרת

מיתוג-עוגת-גזר

בתיאבון וחורף מוצלח

סיגל

אולי יעניין אותך