עוגת גבינה אפוייה מאת סיגל מירון

עוגת גבינה אפוייה- קלה, מהירה וטעימה

את העוגה הזו אני אוהבת להכין, קודם כל בגלל שהיא טעימה, רכה, אוורירית ונימוחה ומעבר לכך, בגלל שההכנה שלה כל כך מהירה והתוצאה מרשימה ביותר.

שימו לב שאת האפייה אני עושה עם קערת מים בתוך התנור (לא להתעצל!) מה שנותן לה מרקם רך, אוורירי ועסיסי ביותר.

חומרים:

בשביל התחתית של העוגה:

  • 150 גרם ביסקוויטים (פתי בר)
  • 50 גרם אבקת שקדים (לא חובה אבל מוסיף מאוד)
  • 100 גרם חמאה
  • אפשר להוסיף מעט אבקת סוכר למי שמעדיף מתוק (לא חובה!)

בשביל המלית:

  • 750 גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים גודל L
  • מעט וניל (תמצית או מקל)
  • מיץ מ1 לימון

לציפוי:

  • שקית של פירות יער קפואים, לבשל על אש נמוכה 20 דקות עם רבע כוס סוכר (אני השתמשתי בסוכר חום), לשפוך על העוגה כשהיא מתקררת.
  • ניתן להשתמש ב- 2 גביעי שמנת חמוצה מעורבבים עם 1/3 כוס סוכר ומעט לימון, שופכים על העוגה כשהיא מסיימת אפייה ומחזירים לעוד 10 דקות אפייה.

איך מכינים?

שלב ראשון: טוחנים את חומרי התחתית לתערובת פירורית

הכנת-עוגת-גבינה

שלב שני: מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשטחים את התערובת בתחתית (לא להדק יותר מידי) ומכניסים למקפיא בזמן שמכינים את שאר העוגה

הכנת-עוגת-גבינה-2

הכנת-עוגת-גבינה-3

הכנת-עוגת-גבינה-4

שלב שלישי: עם וו גיטרה (אפשר גם עם מטרפה למי שאין מיקסר) מערבבים גבינות וסוכר ואז מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם) ואת הלימון.

הכנת-עוגת-גבינה-5

שלב רביעי: יוצקים את התערובת על התחתית שהכנו ומכניסים לשעה לאפייה ב- 160 מעלות כשיש תבנית מים בתחתית התנור.

הכנת-עוגת-גבינה-6

שלב חמישי: לאחר שעה בודקים אם העוגה התייצבה ברובה (ייתכן ויש להוסיף 15 דקות)  במידה ומוכנה מכבים את התנור ומשאירים אותה בתנור עם דלת פתוחה מעט.

הכנת-עוגת-גבינה-7

הכנת-עוגת-גבינה-8

שלב שישי: לאחר שהעוגה הצטננה ניתן לשים את הציפוי (שמנת או פירות יער) ולהמתין לקירור מלא של העוגה לפני שחותכים אותה (אני אוהבת אותה קרה יום למחרת האפייה).

עוגת-גבינה-2

שימו לב

  • את התנור יש לחמם מראש עם תבנית המים.
  • העוגה טעימה יותר אחרי לילה במקרר- ממליצה לנסות
  • אפשר להחליף את הגבינה בגבינת שמנת למי שרוצה עוגה בנוסח “ניו יורק”
  • אם אתם אוהבים את העוגה דחוסה יותר ובמרקם שמזכיר שמנת – אפשר לשים את הגבינה (5%) לילה בחיתול כדי שהנוזלים ייצאו, זה ייתן מרקם דומה לגבינת שמנת , ללא כל הקלוריות והשומן (:
אולי יעניין אותך