עוגיות M&M ממכרות ומהירות מאת סיגל מירון
עוגיות מעולות – אני הכנתי עם ילדיי בני ה- 3 וההתרגשות הייתה בשיאה , ממליצה להכין עם ילדים בכל גיל
- כוס קמח (רגיל)
- 2 ביצים L
- 50 גרם חמאה
- 200 גרם שוקולד מריר
- חצי כוס סוכר + מעט מלח
- כוס עדשים צבעוניות
איך מתחילים?
שלב א: ממיסים את החמאה והשוקולד בקערה על סיר מים חמים (או מיקרו)
שלב ב: מקציפים ביצים וסוכר לקצף יציב
שלב ג: מקפלים את תערובת השוקולד והביצים ומוסיפים את המלח והקמח ולבסוף גם את השוקולדים עד שיש תערובת אחידה
שלב ד: על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים עיגולים מהתערובת, אם נשאיר את העיגולים כפי שהם העוגייה תהיה גבוהה יחסית, אם נמעך את העיגולים לפני האפייה, העוגיות יצאו שטוחות יותר, לבחירתכם (הן לא משתטחות באפייה)
שלב ה: אופים כ- 15-20 דקות בתנור חם על 180 מעלות, שימו לב,אין צורך לאפות יותר מידי, תגעו בעוגייה ותראו שהיא יציבה ותוציאו.
בתיאבון (:
אולי יעניין אותך
תגובות
דניאלה
יצא טעים. כמו בראוניז. אבל ממש מתוקקקק
כרמית
האם צריך להפריד ביצים ? עם ביצים שלמות הקצף לא יוצא יציב ואם צריך להפריד אז באיזה שלב מכניסים את החלמונים לתערובת ?
Sigal.Miron
אין צורך להפריד, מתקבל קצף תפוח וןבהיר בהקצפה של ביצה שלמה
רונית
אפשר שמן במקום חמאה? אם כן, כמה?