עוגיות טחינה מושלמות מאת סיגל מירון

איכשהו העוגיות הללו מתקשרות לי לחורף. כמובן שאפשר להכין אותן כל השנה אבל משהו במחשבה על פוך, כוס תה חם ועוגיות טחינה נימוחות פשוט מסתדר.

אז הנה, התחיל היום קצת גשם ומיד הכנתי את העוגיות הקלות להכנה הללו ואיחסנתי בקופסא שיישאר לי לכל השבוע (למרות שבקצב הזה ייגמרו כבר היום)

עוגיות-טחינה-כותרת-משנית

עוגיות-טחינה-חומרים

חומרים:

  • 3 כוסות קמח רגיל מנופה
  • כוס סוכר (ניתן לשים סוכר חום)
  • כוס טחינה
  • 200 גרם חמאה לא מלוחה מומסת או מחמאה (פרווה)
  • שקית אבקת אפייה

הוראות הכנה:

שלב א’: מחממים תנור ל170 מעלות ומנפים את כל החומרים היבשים לקערה ומוסיפים את הטחינה והחמאה

עוגיות-טחינה-שלב-א

שלב ב’: מערבבים הכל יחדיו עד שמתקבל בצק אחיד ורך (אך מתפורר)

עוגיות-טחינה-שלב-ב

שלב ג’: בתבנית אפייה מרופדת נייר- מניחים כדורים מהבצק במרווחים קטנים אחד מהשני (כשעושים כדורים יש ללוש מעט כדי שהבצק יתאחד מהפירורים אך לא להוסיף נוזל)

עוגיות-טחינה-שלב-ג

שלב ד’: אופים 15 דקות (אם התנור חזק ייתכן ו13 דקות יספיקו- יש להשגיח על הצבע) ומוציאים לקירור

עוגיות-טחינה-שלב-ד

שלב ה’:אחרי שמניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (אחרת יתפוררו) אפשר להגיש, ממליצה להכין כוס תה ולהתפנק

עוגיות-טחינה-שלב-ה   עוגיות-טחינה-שלב-ה2

אשמח אם תשאירו איזו תגובה פה למטה, שאדע שהייתן כאן (:

בתיאבון וחורף מוצלח

סיגל

אולי יעניין אותך