עוגה קלילה לפסח ללא אפייה מאת סיגל מירון

הרבה מהמתכונים שאני מכינה לפסח כוללים המון ביצים ואפייה או הקצפה, העוגה הזו היא לא אחת מהם (:

העוגה מבוססת על רעיון של כדורי שוקולד ביסקוויט שאני מכינה כל השנה, אותם כדורי שוקולד אני מידי פעם “מתעצלת” לגלגל ובמקום זה משטחת בתבנית ואחרי שעה יש עוגה יציבה שאפשר לחתוך לריבועים חמודים ומתוקים (:

השנה זהו מתכון שניתן להכין אותו בגירסא החלבית שלו וגם בגירסא הפרווה/טבעונית שלו- 2 הדרכים מוצלחות ביותר ומומלצות.

וכן- גם ילדים יכולים להשתתף בהכנה- בהשגחת מבוגר כמובן!

עוגה-לפסח-חומרים

חומרים:

  • חבילת מצות
  • מחמאה
  • 2 כוסות שמנת להקצפה (מים לגירסאת הפרווה)
  • כוס חלב (כוס חלב קוקוס לגירסאת הפרווה)
  • 3/4 כוס סוכר (אפשר להמיר חצי בדבש)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • מעט גרידת ומיץ תפוז- לא חובה אבל מוסיף

הוראות הכנה:

שלב ראשון: יש להניח בסיר את כל החומרים מלבד השוקולד והמצות, באש בינונית מערבבים עד להמסה מלאה של כל החומרים (זה הזמן בו עולה ריח תפוז מתקתק למי שבחרה להוסיף תפוז)

עוגה-לפסח-א

שלב שני: בזמן שהסיר על האש, בקערה גדולה מועכים בעזרת הידיים את חבילת המצות לחתיכות קטנות (אין צורך בכוח רב- פשוט לשבור הכל)

עוגה-לפסח-ב

עוגה-לפסח-ג

שלב שלישי: כשכל החומרים בסיר נמסו, מכבים את האש ומערבבים היטב כדי שהנוזל יתקרר מעט ואז מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד אחידה (אם יש נקודות זה אומר שהשוקולד לא נמס מספיק- תמשיכו לערבב- זה יתאחד )

עוגה-לפסח-ד

שלב רביעי: שופכים על המצות את התערובת הנוזלית ומערבבים. בהתחלה ייראה לכם שיש יותר נוזל מאשר מצות אבל אל דאגה, תנו לתערובת לעמוד 10 דקות והכל ייספג ויתרככך במידה הנכונה.

עוגה-לפסח-ה

עוגה-לפסח-ו

עוגה-לפסח-ז

שלב חמישי: בזמן שמחכים שהתערובת תספוג את הנוזלים זה הזמן להוציא תבנית (השתמשתי בפיירקס) ולצפות אותה בניילון נצמד (מקל על ההוצאה אח”כ). שימו לב שאני עטפתי את הפיירקס והשארתי עוד תוספת ניילון ורק אז חתכתי- התוספת תשמש אותי אחר כך לכיסוי העוגה בקלות

עוגה-לפסח-ח

שלב שישי: שופכים את התערובת (או אפילו יוצקים כי היא כבר לא ממש נוזלית) לפיירקס העטוף, מקפלים את שארית הניילון שהשארנו – אפשר לשטח עם היד אחרי שהנחנו את הכיסוי ומכניסים למקפיא לשעה או למקרר ל- 4 שעות. אל תוותרו על הזמן הזה! העוגה נחה , מתמצקת וסופגת את הטעמים!!

עוגה-לפסח-ט

עוגה-לפסח-יא

שלב אחרון ומשמח במיוחד: זה הזמן להוציא את העוגה ולחתוך לקוביות קטנות וטעימות!

כמה דגשים ורעיונות:

  1. לא לקצר תהליכים וזמנים – זה לוקח הכל יחד לא יותר מ- 20 דקות הכנה!
  2. שימו לב שגירסאת הפרווה היא הגרסא הטבעונית, אפשר לשים רק חלב קוקוס בלי המים אבל קחו בחשבון שאז העוגה קצת “כבדה”
  3. אני הוספתי גרידת תפוז ומיץ מחצי לימון, אפשר להכניס פנימה פירות יבשים/קוקוס/בוטנים ועוד – לפי דמיונכם וטעמכם האישי!
  4. אפשר להפוך את זה גם לכדורי שוקולד, הורידו כוס אחת של נוזל והתערובת תהיה “יבשה” יותר. או לחילופין הוסיפו קוקוס טחון (חצי כוס) והכדורים יהיו נהדרים!

חג שמח וטעים!

אולי יעניין אותך