מתכון סופגניות לחנוכה מאת סיגל מירון

כל השנה אני מחכה לחנוכה רק בשביל ריח הסופגניות שבאוויר. ריח של מתיקות, ילדות ואושר אינסופי

הכנת-סופגניה-חומרים

חומרים:

  • חצי ליטר חלב מחומם
  • 4 ביצים שלמות (גודל L)
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 חבילת מחמאה רכה
  • 1 ק”ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים

הכנת-סופגניה-תמונה-ראשונה

הוראות הכנה:

שלב א’: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומוסיפים את שאר החומרים ולשים במערבל כ-5 דקות עד שיש בצק אחיד

שלב ב’: מניחים את הבצק שהתקבל במקרר ל4 (!) שעות- לא לוותר על שלב זה. ניתן להשאיר את הבצק מכוסה כ-4 ימים.

שלב ג’: גוזרים ריבועים קטנים מנייר אפייה.

שלב ד:מוציאים את הבצק (שתפח בינתיים) ומחלקים לכדורים קטנים, אותם מניחים על ניירות האפייה שגזרנו מראש

הכנת-סופגניה-שלב-ד  הכנת-סופגניה-ד2

שלב ה’: מניחים לכדורים לתפוח שוב (כשעה)

הכנת-סופגניה-שלב-ה

שלב ו’: מחממים סיר עמוק עם שמן ומביאים לרתיחה (לדאוג לשמור את השמן על חום בינוני ולא גבוה)

שלב ז’: מרימים כל סופגנייה ומניחים בתוך שמן עם נייר האפייה (לא לדאוג! הנייר לא יישרף והוא יתנתק לבד מן הבצק!)

הכנת-סופגניה-שלב-ז

שלב ח’: לאחר כדקה הופכים בעדינות את הסופגנייה ומטגנים את הצד השני כדקה נוספת

הכנת-סופגניה-שלב-ח

שלב ט’: מוציאים בזהירות את הסופגניות מהסיר ומניחים על נייר סופג לספיגת שאריות השמן

הכנת-סופגניה-שלב-ט

הכנת-סופגניה-תמונה-אחרונה

שימו לב:

  • נייר האפייה הקטן נועד לעזור לנו בהעברת הבצק שתפח לתוך השמן ללא פגיעה בתפיחה שלו וצורתו
  • יש לתת לסופגניות כמה דקות להתקרר ואז לקשט כפי שרוצים (שוקולד, ריבה ועוד)
  • ניתן לעשות סופגניות בצורות שונות- בשלב הוצאת הבצק מהמקרר והכנת העיגולים- ניתן לעשות חור באמצע ולהפוך את הסוגנייה לדונאטס או מקלות סופגנייה ועוד

הכנת-סופגניה-שימו-לב

בתאבון,

סיגל

אולי יעניין אותך