מארז מתוק ליום האהבה מאת ליאת גבעון

מארז מתוק ליום האהבה, ולא רק (כי אהבה אפשר להראות כל השנה) המארז מורכב מעוגות תפוזים אישיות עם קרם שוקולד ועוגיות חמאה מעוצבות בבצק סוכר

 

חלק מהכלים שהשתמשתי בהם: חותכני לב בגדלים שונים, חותכן עיגול, חותמת לעוגיות, גלגלת לבצק סוכר (הכל ניתן להשיג בחנויות המוכרות ציוד לאפייה), משטח טקסטורה תחרה (של אתי דבש https://stamps4u.cashcow.co.il/p/משטח-טקסטורה-תחרה?fb=1 )

P13401_IMG02_מתנה-ליום-האהבה

עוגיות חמאה :

200 גר’ חמאה רכה
כוס סוכר (200 גר’)
1/2 כפית מלח, ביצה L, + חלמון
תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח (350 גר’).

מערבבים סוכר, חמאה ומלח לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים חלמון ומקציפים. מוסיפים ביצה ותמצית וניל. מנמיכים מהירות ומוסיפים קמח עד להטמעה. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח. קורצים עם חותכנים, אופים בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות כ-25 דק’. מקררים.

לקישוט העוגיות: לשים בצק סוכר על משטח משומן (או על מעט קורנפלור/אבקת סוכר) עד שהוא גמיש וחלק ומרדדים לעובי אחיד. משמנים מעט את משטח הטקסטורה (אני משתמשת בקריסקו, שומן צמחי) ומטביעים על בצק הסוכר. קורצים עם חותכנים. מדביקים לעוגייה עם ממש מעט מים.

P13401_IMG03_מתנה-ליום-האהבה

עוגות תפוזים (מתכון של סבתי ז”ל):

4 ביצים מופרדות
1/2 1 כוסות סוכר (300 גר’)
1/2 כוס שמן
תמצית וניל
כוס מיץ תפוזים
1/2 2 כוסות קמח (350 גר’)
1 אבקת אפייה

מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר. בקערה מערבבים חלמונים, כוס סוכר, שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת. אופים בתנור שחומם מראש ב 170 מעלות. מקררים.לקרם שוקולד מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג שוקולד וחלב, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגות. מוסיפים קישוטים מבצק סוכר (אני קישטתי בלבבות בגדלים וצבעים שונים ועיגול בצק סוכר עם חותמת). את הכל סדרתי בקופסא שקניתי במקס סטוק, ופיזרתי בפנים לבבות בצק סוכר קטנים. יום אהבה שמח 🙂