לחמניות לפסח- מתכון מנצח!
פסח הגיע ואיך אפשר בלי מתכון מנצח ללחמניות נימוחות, טעימות וקלילות שאפשר להכין בבית ללא צורך במיקסר
כיצד מכינים לחמניות ?
חומרים :
- 200 גרם קמח מצה (דק או עבה לבחירתכם)
- 2 כוסות מים
- 4 ביצים גדולות L
- רבע כוס שמן
- מלח
- פלפל
- אבקת אפייה- למתירים זאת (לא כולם אוכלים בפסח בגלל פעולת התפיחה)
שלב ראשון – יש לשקול את הקמח מצות בקערה גדולה ובמקביל להרתיח בסיר את המים עם התבלינים
לאחר שהמים רתחו מוסיפים בבת אחת פנימה את קמח המצה ומערבבים עד שכל המים נספגים ומחזירים חזרה לקערה, הבצק ייראה יבש וקצת גושי. במידה ומעוניינים להשתמש באבקת אפייה מוסיפים בשלב זה. במידה ולא מעוניינים – מעבירים למיקסר ואת השלב הבא מבצעים עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה לשם החדרת אוויר בשלב הוספת הביצים.
מוסיפים את הביצים אחת כל פעם ומערבבים היטב עד להטמעה.
הבצק ייראה מעט דביק.
מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בגודל הרצוי (אם רוצים לחמניה בצורת פיתה- יש לשטח את העיגולים).
דואגים לרווח בין הלחמניות מכיוון שהן תופחות מעט בזמן האפייה
אופים 30-40 דקות על חום של 200 מעלות. ניתן יהיה לראות כי הלחמניות קיבלו קרום קשה מבחוץ וכשמרימים לחמנייה מרגישים כי אינה כבדה.
חג שמח!
תגובות
צוקי
מצאתי
רויטל
היי סיגל. נראה מתכון פשוט וקל…
אפשר בלי מיקסר? ( אין לי כשלפ…)
Sigal.Miron
בטח! כמו שאת רואה בתמונות- אני עשיתי בלי מיקסר (:
אתי
הי סיגל ,
כמה לחמניות יוצאות?