לחמניות לפסח- מתכון מנצח!

פסח הגיע ואיך אפשר בלי מתכון מנצח ללחמניות נימוחות, טעימות וקלילות שאפשר להכין בבית ללא צורך במיקסר

כיצד מכינים לחמניות ?

חומרים :

  • 200 גרם קמח מצה (דק או עבה לבחירתכם)
  • 2 כוסות מים
  • 4 ביצים גדולות L
  • רבע כוס שמן
  • מלח
  • פלפל
  • אבקת אפייה- למתירים זאת (לא כולם אוכלים בפסח בגלל פעולת התפיחה)

P13997_IMG001_לחמניות לפסח

שלב ראשון – יש לשקול את הקמח מצות בקערה גדולה ובמקביל להרתיח בסיר את המים עם התבלינים

P13997_IMG003_לחמניות לפסח

לאחר שהמים רתחו מוסיפים בבת אחת פנימה את קמח המצה ומערבבים עד שכל המים נספגים ומחזירים חזרה לקערה, הבצק ייראה יבש וקצת גושי. במידה ומעוניינים להשתמש באבקת אפייה מוסיפים בשלב זה. במידה ולא מעוניינים – מעבירים למיקסר ואת השלב הבא מבצעים עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה לשם החדרת אוויר בשלב הוספת הביצים.

מוסיפים את הביצים אחת כל פעם ומערבבים היטב עד להטמעה.

P13997_IMG004_לחמניות לפסח

הבצק ייראה מעט דביק.

מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בגודל הרצוי (אם רוצים לחמניה בצורת פיתה- יש לשטח את העיגולים).

P13997_IMG006_לחמניות לפסח

דואגים לרווח בין הלחמניות מכיוון שהן תופחות מעט בזמן האפייה

P13997_IMG005_לחמניות לפסח

אופים 30-40 דקות על חום של 200 מעלות. ניתן יהיה לראות כי הלחמניות קיבלו קרום קשה מבחוץ וכשמרימים לחמנייה מרגישים כי אינה כבדה.

חג שמח!