לביבות קישואים- לא תאמינו כמה זה טעים וקל (מתכון ב-4 מרכיבים) מאת סיגל מירון

מתכון מהיר ומנצח, גם מי שלא אוהב לשלב ירקות (ובמיוחד קישואים) בתפריט יהנה מכל ביס

הלביבות הנ”ל הן חלק ממצעד “10 הלביבות הכי טעימות” לחצו כאן למצוא את הרשימה המלאה

 

מתכון שהתחיל כשחיפשתי מה להכין לילדים כשרק יצאו להם שיניים ועד היום כל המשפחה נהנית מערב של לביבות קישואים נימוחות וטעימות

IMG_9979

חומרים דרושים:

  1. 3 כפות גדושות קמח תופח (או קמח חומוס למי שמעוניין להחליף)
  2. 2 קישואים
  3. 1 ביצה
  4. חצי קופסאת גבינה/לבן

כיצד מכינים?

1.  שוטפים היטב את הקישואים ומגרדים בפומפייה (חשוב לגרד על הצד עם החורים הקטנים ביותר לשערות דקות) וממליחים מעט.

IMG_9980

2. מוסיפים ביצה אחת וגבינה ומערבבים היטב

IMG_9984

3. מוסיפים קמח מנופה לתערובת

IMG_9986

הבלילה הסופית צריכה להיראות כך: (לא נוזלית מידי ולא מוצקה מידי)

IMG_9989

ניתן ליצוק על מחבת טפלון ללא שמן בכלל או להשתמש במעט מאוד שמן רגיל/זית עד חהשחמה משני הצדדים. שימו לב לא להשתמש בלהבה גדולה מידי אלא בינונית כדי שהלביבות יספיקו להתרכך מבפנים

IMG_9993

הלביבות מקבלות מעטה קריספי עדין מבחוץ ומבפנים הן נימוחות ורכות מאוד (הקישואים מלאים מים). מעולה לאכול חם חם מהמחבת או לשמור במקרר למחרת- זה מעולה קר (אם יישאר משהו).

רעיונות נוספים על אותו מתכון:

ללביבות מעולות לחנוכה מתפוחי אדמה אפשר לבשל תפו”א אחד ולמעוך לפירה, לצרף אליו עוד 2 תפוחי אדמה מגורדם, מעט בצל לבן מטוגן (או בצל ירוק חי).

ניתן להחליף את הקישואים בכוס אחת של מחית תפו”א/ מחית בטטות/ מחית גזר/ מחית דלעת (לבשל ולהפוך לפירה את אחד מהירקות או כולם יחד אפילו).

ניתן לטגן במחבת (אם זה טפלון כמו בתמונה ניתן ללא שמן בכלל או לשמן מעט עם נייר או ספריי שמן, אין צורך בטיגון עמוק כמו של לביבות חנוכה- הירקות מאוד רכים במקרה הזה).

אין צורך לסחוט את הקישואים, המים שלהם תורמים לנימוחות של הלביבה ועוזרים לה להתרכך.

ניתן לאפות בתנור בתוך תבנית סיליקון או בעטרות נייר (קאפקייקס) כדי לשמור על הצורה.

ניתן גם להכין במכשיר מולטי (לרכישה מוזלת ניתן ללחוץ כאן)

בתיאבון,

סיגל

אולי יעניין אותך