לביבות קישואים- לא תאמינו כמה זה טעים וקל (מתכון ב-4 מרכיבים) מאת סיגל מירון
מתכון מהיר ומנצח, גם מי שלא אוהב לשלב ירקות (ובמיוחד קישואים) בתפריט יהנה מכל ביס
הלביבות הנ”ל הן חלק ממצעד “10 הלביבות הכי טעימות” לחצו כאן למצוא את הרשימה המלאה
מתכון שהתחיל כשחיפשתי מה להכין לילדים כשרק יצאו להם שיניים ועד היום כל המשפחה נהנית מערב של לביבות קישואים נימוחות וטעימות
חומרים דרושים:
- 3 כפות גדושות קמח תופח (או קמח חומוס למי שמעוניין להחליף)
- 2 קישואים
- 1 ביצה
- חצי קופסאת גבינה/לבן
כיצד מכינים?
1. שוטפים היטב את הקישואים ומגרדים בפומפייה (חשוב לגרד על הצד עם החורים הקטנים ביותר לשערות דקות) וממליחים מעט.
2. מוסיפים ביצה אחת וגבינה ומערבבים היטב
3. מוסיפים קמח מנופה לתערובת
הבלילה הסופית צריכה להיראות כך: (לא נוזלית מידי ולא מוצקה מידי)
ניתן ליצוק על מחבת טפלון ללא שמן בכלל או להשתמש במעט מאוד שמן רגיל/זית עד חהשחמה משני הצדדים. שימו לב לא להשתמש בלהבה גדולה מידי אלא בינונית כדי שהלביבות יספיקו להתרכך מבפנים
הלביבות מקבלות מעטה קריספי עדין מבחוץ ומבפנים הן נימוחות ורכות מאוד (הקישואים מלאים מים). מעולה לאכול חם חם מהמחבת או לשמור במקרר למחרת- זה מעולה קר (אם יישאר משהו).
רעיונות נוספים על אותו מתכון:
ללביבות מעולות לחנוכה מתפוחי אדמה אפשר לבשל תפו”א אחד ולמעוך לפירה, לצרף אליו עוד 2 תפוחי אדמה מגורדם, מעט בצל לבן מטוגן (או בצל ירוק חי).
ניתן להחליף את הקישואים בכוס אחת של מחית תפו”א/ מחית בטטות/ מחית גזר/ מחית דלעת (לבשל ולהפוך לפירה את אחד מהירקות או כולם יחד אפילו).
ניתן לטגן במחבת (אם זה טפלון כמו בתמונה ניתן ללא שמן בכלל או לשמן מעט עם נייר או ספריי שמן, אין צורך בטיגון עמוק כמו של לביבות חנוכה- הירקות מאוד רכים במקרה הזה).
אין צורך לסחוט את הקישואים, המים שלהם תורמים לנימוחות של הלביבה ועוזרים לה להתרכך.
ניתן לאפות בתנור בתוך תבנית סיליקון או בעטרות נייר (קאפקייקס) כדי לשמור על הצורה.
ניתן גם להכין במכשיר מולטי (לרכישה מוזלת ניתן ללחוץ כאן)
בתיאבון,
סיגל
תגובות
אורנה
שאלה
חצי קופסה גבינה לבנה – חצי כמות מקופסא של כמה גרם ?
שירה
בתמונה יש קופסה קטנה של גבינה… כלומר חצי מ-250 גרם. 125 גרם זה מה שנדרש
Sigal.Miron
בדיוק
אעדכן כדי שיהיה ברור יותר
דנה
ניסיתי… לצערי לא היה מוצלח בכלל.
הבלילה היתה נוזלית מידי. הלביבות, במידה והצלחתי להפוך אותן, יצאו דקות מאודדדד.
אחרי כמה ניסיונות שפכתי את הבלילה לתבנית וניסיתי לאפות כפשטידה… גם ללא הצלחה.
סיגל מירון
היי דנה
להבא תוסיפי מעט קמח, כל קישור הוא שונה בגודל ובכמות המים שיש בו ולכן לפעמים אם דליל מידי צריך פשוט להוסיף קמח (:
סיגל מירון
הכוונה כל קישוא (:
אביב
איך התלהבתי לראות מתכון כ”כ פשוט שנטען שהוא טעים…
איך התאכזבנו כל המשפחה בסוף ההכנה!!
הבלילה היתה כ”כ נוזלית, הוספתי כוס שלמה של קמח, וכמה כפות קורנפלור, עדין לא הסמיך.
ניסיתי גם בתנור גם על הכיריים (בעוצמה בינונית) וגם במכשיר מולטי.
הבלילה נשארה נוזלית, ולא התבשלה.
חבל מאוד!!!!
Sigal.Miron
אביב האם עשית לפי המתכון?
הבלילה צריכה להשאר נוזלית כמו בתמונות אחרת הלביבות יוצאות יבשות.
כל הסוד בלביבות זה להשאיר את הנוזל!
זהו מתכון שאני עושה כבר כמה שנים טובות ומעולם לא שיניתי בגרם אחד את המתכון ותמיד יצא (בדיוק כמו בתמונות)
ממליצה לנסות שוב לפי המתכון והתמונות
בהצלחה
תהילה
שלום,
המתכון עבד לי. עשיתי לביבות דקות מאוד מכיוון שהייתי חייבת לוודא שהביצה והקישואים מבושלים.
בעלי אכל בכיף אבל לי היה חסר קצת טעם. ממליצה אולי לנסות ירק אחר או להוסיף בצל מטוגן בבלילה.
בתיאבון
מעיין
מתכון מעולה ופשוט. עושה בדיוק לפי ההוראות, פעם שניה כבר שמכינה. התינוקת שלי ממש אוהבת את הלביבות.