חלה קלועה מ- 6 רצועות לאמא/אבא שבת מאת דודו בן שמחון

חלה קלועה משש רצועות- מרשימה, יפה וטעימה, להיט החורף של אמא ואבא שבת!

חומרים לבצק: (יוצאות 2 חלות)

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 וחצי כפות שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר
  • כף מלח
  • רבע כוס שמן ועוד רבע שנוסיף תוך כדי לישה
  • 3 כוסות מים

איך מכינים?

שלב א: לשים את כל החומרים לבצק חלק ואחיד ומניחים בצד לשעה להתפחה (במזג אויר קר ניתן לבצק לתפוח שעה וחצי)

שלב ב: מחלקים את הבצק ל- 6 כדורים שווים וכל עיגול מרדדים לעלה דק מאורך

%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%91

%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%911

שלב ג: כל עלה מגלגלים לרצועה (תוך כדי שמגלגלים מאריכים את הרצועות בעזרת הגלגול ומתיחה) עד שמקבלים 6 רצועות ארוכות ודקות

%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%922

%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%921

%d7%9b%d7%a4%d7%aa%d7%95%d7%a8-%d7%94%d7%aa%d7%97%d7%a8%d7%95%d7%aa

שלב ד: לקלוע את הצמה לפי הסרטון

שלב ה: להניח לחלה הקלועה לתפוח רבע שעה עד חצי שעה נוספות בתבנית ואז למרוח ביצה (ולפזר שומשום אם רוצים), לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות  כ- 30-40 דקות

%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%942

%d7%97%d7%9c%d7%94-%d7%9c%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%94

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך