חטיפי פצפוצי אורז מפנקים לחורף מאת סיגל מירון

החורף הגיע, ואני אוהבת שיש משהו טעים וקטן שאפשר לנשנש בהישג יד. בין אם מתחוללת סערה בחוץ או סתם יום גשום- החטיפים הללו זה הפתרון המושלם!

חטיף-פצפוצי-אורז-ב

חטיף-פצפוצי-אורז-2

חומרים:

(הכמות של הקוביות המתקבלת תלויה בגודל בו אתם חותכים)

  • 4 כוסות של פצפוצי אורז
  • 3 חבילות שוקולד מריר (300 גרם סה”כ)
  • רבע כוס דבש
  • 4 כפות סוכר + חצי כוס מים + קליפת תפוזים מ2 תפוזים במידה ואתם רוצים להוסיף קליפות תפוזים כפי שעשיתי פה. (לא חובה אבל משדרג ביותר!!)

הוראות הכנה:

שלב א: במידה ואתם מוסיפים את טעם התפוז (משדרג פלאים!)- יש לגרד קליפה מ2 תפוזים ולבשל על אש קטנה את הקליפות יחד עם הסוכר והמים כ10 דקות עד שהקליפות מתרככות והסירופ הופך סמיך.

חטיף-פצפוצי-אורז-א

שלב ב: ממיסים את השוקולד ביחד עם הדבש, מוסיפים את התפוזים ונותנים לתערובת להתקרר מעט (אם נוסיף את הפצפוצים כשהתערובת חמה הם יאבדו את הקריספיות שלהם- הם יירטבו ויהפכו ספוגיים). מערבבים את כל החומרים ומשטחים בתבנית מרופדת בניילון נצמד (כדי שיהיה נוח לחלץ אח”כ) ומעבירים למקפיא לכ20 דקות או עד שהתערובת תתייצב ותתקשה

חטיף-פצפוצי-אורז-ב

שלב ג: מוציאים מהמקפיא, הופכים את המשטח שנוצר על קרש חיתוך, מורידים את הניילון הנצמד בקלות וחותכים לגודל שרוצים.

חטיף-פצפוצי-אורז-ג

חטיף-פצפוצי-אורז-ג2

לאחר החיתוך יש לשמור בכלי סגור, אפשר לשמור במקרר ואז מתקבלות קוביות קשות או בחוץ ויש לנו קוביות רכות למדי ונימוחות. בקיץ כמובן כשחם כדאי לשמור בקירור ולהוציא כמה דקות לפני החוצה.

חטיף-פצפוצי-אורז-ד

הרקע המהמם לתמונה הוא פלייסנט מהקולקציה הצבעונית והמקורית של נועה מ tutika

אשמח אם תשאירו איזו תגובה פה למטה, שאדע שהייתן כאן (:

בתיאבון וחורף מוצלח

סיגל

אולי יעניין אותך