העוגה המושלמת- מאת מוני אור

לכל אחד יש בספר המתכונים את העוגה/קינוח/משהו טעים שלא צריך להשקיע בו יותר מידי אנרגיות.

 

כיבוד כזה שאם מגיעים אורחים ואין כוח להשקיע יותר מידי מתקתקים אותו בצ’יק צ’ק והוא גורף מחמאות וגם מבקשים מתכון. (ולא שחלילה האורחים לא שווים השקעה, אלא שהאנרגיות, הכוח, הזמן והחשק אזלו מהמאגרים). העוגה המככבת אצלנו בקטגוריה הזו היא עוגה שטעמתי לפני הרבה שנים אצל בת דודתי וכמובן שהחמאתי ומיד הצטיידתי במתכון.

וזו לא סתם עוגה, היא עוגה רב תכליתית – היא מרשימה כי היא עוגת 3 שכבות עם מוס שוקולד וקרם, היא מתאימה לחולי צליאק כי היא נטולת גלוטן, היא מתאימה לפסח כי היא נטולת חמץ, והיא אפילו מתאימה לשומרי 6 דקות בין בשר לחלב כי אפשר להחליף את השמנת מתוקה בשמנת ריץ’ ואז היא פרווה.

אורחים אמנם אין לנו היום, אבל פסח הגיע ובמשרד החינוך דאגו שהילדים יוכלו לעזור בבית לקראת החג. אז פשטנו על המטבח ותקתקנו את העוגה (עדיף מאשר לנקות חלונות !!)

חומרים :

  • 6 ביצים
  • 10 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן
  • אינסטנט פודינג שוקולד
  • אינסטנט פודינג וניל
  • כוס חלב
  • 100 גר’ שוקולד מריר
  • 3 כפות קקאו
  • 25 גר’ חמאה
  • 3 כפות חלב
  • כף ליקר שוקולד

אופן הכנה :

מתחילים בשכבה הראשונה, בקערה אחת מקציפים 6 חלבונים עם 3 כפות סוכר

P14442_IMG02_העוגה-המושלמת

בקערה שנייה מערבבים אינסטנט פודינג שוקולד עם 6 חלמונים, 3 כפות סוכר ו- 3 כפות שמן

P14442_IMG03_העוגה-המושלמת

ומקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד

P14442_IMG04_העוגה-המושלמת

שופכים לתבנית בקוטר 24 ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים יבשים (זה הזמן להזהיר שאין להיבהל מהנחיתה של העוגה כשהיא מתקררת)

P14442_IMG05_העוגה-המושלמת

כשהעוגה מתקררת מתחילים עם השכבה השנייה – מקציפים שמנת מתוקה עם 3/4 כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל (לחובבי הפרווה – מחליפים את השמנת המתוקה בריץ’ ואת החלב במים)

P14442_IMG06_העוגה-המושלמת

בודקים את איכות הקרם …

P14442_IMG07_העוגה-המושלמת

שופכים על העוגה ומכניסים למקרר עד שהשכבה השלישית מוכנה

P14442_IMG08_העוגה-המושלמת

ממשיכים אל השכבה השלישית – ממיסים על האש 100 גר’ שוקולד מריר עם 3 כפות קקאו, 4 כפות סוכר, 25 גר’ חמאה, 3 כפות חלב וכף ליקר שוקולד (ושוב לגירסת הפרווה מחליפים את החמאה במחמאה ואת החלב במים)

P14442_IMG09_העוגה-המושלמת

שופכים את רוטב השוקולד על השכבה השנייה ומכניסים לקירור. ועושים בדיקה נוספת הפעם של איכות השוקולד

P14442_IMG10_העוגה-המושלמת

אחרי כמה שעות במקרר אפשר לנשנש בהנאה…

P14442_IMG11_העוגה-המושלמת

באדיבות מוני רוקח בלוג מיתוש