הכנת גבינת ריקוטה בבית מאת סיגל מירון

מתכון קליל ונפלא להכנת ריקוטה ביתית – גבינה טעימה לכל השנה

P15411_IMG13

חומרים להכנת הריקוטה:

  • 2 ליטר חלב 3% בשקיות (לא קרטונים- זה חשוב)
  • יוגורט 4%- גביע אחד
  • שמנת לבישול/הקצפה- ניתן לבחור את אחוזי השומן
  • מלח
  • חומץ
  • קערת זכוכית
  • מסננת
  • בד חיתול
  • תוספות לפי הטעם (אופציונלי)- זיתים/פסטו/עגבניות מיובשות/עירית ועוד

P15411_IMG01

הוראות הכנה:

שלב א ‘ : יש לבשל על אש בינונית את החלב והשמנת עד לרתיחה

P15411_IMG02

שלב ב’ :  לאחר הרתיחה יש לכבות את האש, להמתין כ20-30 דקות להיווצרות קרום ולהוציאו

P15411_IMG04

שלב ג’ :  יש לערבב בעקרה נפרדת את היוגורט והמלח, להדליק שוב את האש על להבה בינונית ולשפוך פנימה את היוגורט

P15411_IMG03

P15411_IMG05

שלב ד’ :  לאחר שערבבנו את היוגורט בתוך התערובת יש להוסיף 5 כפות של חומץ ולא לערבב כלל

P15411_IMG06

שלב ה’ :  לאחר כ15 דקות של בישול (ללא ערבוב!) על אש בינונית נוכל להתחיל לראות את היפרדות המים מהגבן שבתוך מוצרי החלב:

P15411_IMG07

שלב ו’ : זה הזמן להכין קערת זכוכית ובתוכה מסננת (כמו של פסטה) מרופדת בחיתול בד (ניתן להשתמש במקום בחיתול בד במפה חד פעמית לא צבעונית)

P15411_IMG08

שלב ז’ : ברגע שנראה שהמים מתחילים לבעבע מבין גושי הגבינה (מזכירה לא לערבב בשום אופן), זה הסימן לכבות את האש ולהתחיל לסנן את הגבינה החוצה.

P15411_IMG09

P15411_IMG10

P15411_IMG11

שלב ח’ : בשלב הזה שמסננים אפשר להוסיף בין שכבות הגבינה תוספות שאוהבים או להשאיר “נקי”, זה הזמן גם לטעום (אני אישית אוהבת לאכול אותה גם כשהיא חמה). ממתינים לסינון של שעתיים, מוציאים מהבד ושומרים במקרר. ניתן לשמור שבוע ימים (אין סיכוי שהיא לא תאכל תוך 24 שעות כבר).

P15411_IMG12

P15411_IMG13

טיפים :

מכיוון שזו הכנה עצמית, ניתן לקבוע את אחוזי השומן שנרצה שהגבינה תכיל.
אם נרצה את הגבינה קשה יותר – נשים 2 גביעי יוגורט במקום אחד.
בהצלחה!