הכנת בורקס עם ילדים מאת סיגל מירון

אין על בורקס חם וטרי שרק יצא מהתנור. אז למה לא להכין בחופש הגדול? ועוד עם הילדים?

בורקס זה מאכל מנחם, טעים ומהיר, אפשר להכין אותו במגוון מליות וטעמים כך שכל אחד יוכל למצוא את מה שהוא אוהב.

חומרים דרושים:

  • בצק עלים
  • למילוי הגבינה: גביע גבינה לבנה, 4 פרוסות גבינה צהובה, חצי קופסאה גבינה מלוחה. + ביצה
  • למילוי תפוא: 2 תפו”א מבושלים ומעוכים, רבע בצל קצוץ ומטוגן (לא חובה) +ביצה
  • למילוי בשרי: 150 גר בשר טחון, חצי בצל, 2 שיני שום, פטרוזיליה+ביצה
  • ביצה למריחה
  • שומשום

איך מתחילים?

קודם כל – את בצק העלים יש להפשיר לילה קודם במקרר.

שלב א: מכינים את המילוי- כל מילוי בקערה אחרת, מועכים ומערבבים, אפשר להוסיף תבלינים לכל קערה (פלפל לבן לגבינה, מלח ופלפל לתפו”א ולבשר)

הכנת-בוקרס-א

שלב ב: פורשים את יריעת בצק העלים על השיש/קרש חיתוך (אני משאירה על הניילון כדי שיהיה קל לשלוף אח”כ) וחותכים ריבועים

הכנת-בורקס-ב

שלב ג: מניחים 2 כפיות תערובות במרכז כל ריבוע (לא להגזים!) ומקפלים לצורת משולש

הכנת-בורקס-שלב-ג1

הכנת-בורקס-ג

שלב ד: בעזרת מזלג סוגרים את קצוות המשולש (מונע בריחת המילוי בזמן האפייה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה

הכנת-בורקס-ד

שלב ה: מורחים את הבורקסים בביצה ומפזרים שומשום מעל, מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 20 דקות (עד שהבורקס מקבל הזהבה מלאה).

הכנת-בורקס-ה

שלב ו’: מוציאים מהתנור ומחכים כמה דקות לקירור (אחרת אפשר לקבל כוויה מהמילוי הרותח!)

הכנת-בורקס-ו

בתיאבון (:

שימו לב

  • אם המילוי מרגיש לכם “נוזלי” מעט- הוסיפו כפית קמח
  • אפשר לתת לילדים “להתפרע” עם הצורות של הבורקסים, אפשר להשתמש בחותכני עוגיות גדולים ועוד.
  • ניתן לתת לכל ילד פינה במגש (תרשמו שם על נייר האפייה) וכל ילד יכין לעצמו את המילוי שהוא אוהב
  • אפשר לקשט את הבורקס ובמקום שומשום לשים זעתר/ קצח/ שומשום שחור ועוד

בתיאבון!

אולי יעניין אותך