הכנת בורקס עם ילדים מאת סיגל מירון
אין על בורקס חם וטרי שרק יצא מהתנור. אז למה לא להכין בחופש הגדול? ועוד עם הילדים?
בורקס זה מאכל מנחם, טעים ומהיר, אפשר להכין אותו במגוון מליות וטעמים כך שכל אחד יוכל למצוא את מה שהוא אוהב.
חומרים דרושים:
- בצק עלים
- למילוי הגבינה: גביע גבינה לבנה, 4 פרוסות גבינה צהובה, חצי קופסאה גבינה מלוחה. + ביצה
- למילוי תפוא: 2 תפו”א מבושלים ומעוכים, רבע בצל קצוץ ומטוגן (לא חובה) +ביצה
- למילוי בשרי: 150 גר בשר טחון, חצי בצל, 2 שיני שום, פטרוזיליה+ביצה
- ביצה למריחה
- שומשום
איך מתחילים?
קודם כל – את בצק העלים יש להפשיר לילה קודם במקרר.
שלב א: מכינים את המילוי- כל מילוי בקערה אחרת, מועכים ומערבבים, אפשר להוסיף תבלינים לכל קערה (פלפל לבן לגבינה, מלח ופלפל לתפו”א ולבשר)
שלב ב: פורשים את יריעת בצק העלים על השיש/קרש חיתוך (אני משאירה על הניילון כדי שיהיה קל לשלוף אח”כ) וחותכים ריבועים
שלב ג: מניחים 2 כפיות תערובות במרכז כל ריבוע (לא להגזים!) ומקפלים לצורת משולש
שלב ד: בעזרת מזלג סוגרים את קצוות המשולש (מונע בריחת המילוי בזמן האפייה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
שלב ה: מורחים את הבורקסים בביצה ומפזרים שומשום מעל, מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 20 דקות (עד שהבורקס מקבל הזהבה מלאה).
שלב ו’: מוציאים מהתנור ומחכים כמה דקות לקירור (אחרת אפשר לקבל כוויה מהמילוי הרותח!)
בתיאבון (:
שימו לב
- אם המילוי מרגיש לכם “נוזלי” מעט- הוסיפו כפית קמח
- אפשר לתת לילדים “להתפרע” עם הצורות של הבורקסים, אפשר להשתמש בחותכני עוגיות גדולים ועוד.
- ניתן לתת לכל ילד פינה במגש (תרשמו שם על נייר האפייה) וכל ילד יכין לעצמו את המילוי שהוא אוהב
- אפשר לקשט את הבורקס ובמקום שומשום לשים זעתר/ קצח/ שומשום שחור ועוד
בתיאבון!
תגובות
מיכל אשכנזי
יוווווו, הזוייייי סיגלי….. יצאתי לפני חצי דקה מהגן של הילד (הבאתי אותו באיחור אחרי בוקר כייף משותף), וכשיצאתי, הגננת אמרה שלאחרונה ממש בא לה בורקס בשר ושאלה אם אני יודעת להכין ואם מתחשק לי להכין לה (זה לא חדש שאני נוהגת לפנק את הצוות, אם כי לרוב לא בבישולים/ מאפים). אמרתי לה שזו ממש לא המומחיות שלי, אבל שאנסה לארגן משהו. אני מתחילה ללכת, וכעבור שניות – ממש שניות – אני מקבלת הודעה שהניוזלטר הגיע ונכנסת כמובן מיד. ומה אני רואה? הסבר להכנת בורקסים, בין היתר במילוי בשר. מה הסיכוי?!?!?! אז אלפי תודות, יא אלופה קוראת מחשבות שכמוך!!! ?? ❤❤
Sigal.Miron
איזה קטע!!!
את הבורקס בשר אני עושה ככה:
מטגנת עם ממש מעט שמן ועל אש נמוכה בצל קצוץ ושום קצוץ- עד להזהבה, מוסיפה את הבשר ומגבירה את האש (כדי לתת לבשר לפחות חצי טיגון) ואז מוסיפה לו תבלינים ועשבי תיבול (לא חובה!). ומורידה מהאש ומניחה בקערה שיתקרר ל-ג-מ-ר-י.
כשזה קר מספיק אני מוסיפה פנימה ביצה אחת ואם ממש צריך אז כפית אחת של קמח שתדביק הכל. וזהו (: