קינוח חמוד לט”ו בשבט מאת סיגל מירון

חיפשתי משהו קל וחמוד להכין עם הגדולים שלי (בני 5) לט”ו בשבט והנה רעיון קליל וללא גלוטן

רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!

 

מצרכים:

  • שוקולד מריר/ חלב- 250 גר
  • שמנת מתוקה להקצפה- מיכל גדול של 500
  • כלים חד פעמיים
  • נענע
  • קישוטים- אם רוצים (סוכריות ירוקות ליצירת דשא)
  • כפיות בצורת את חפירה- יש בכל חנות חד פעמית ואפילו חנויות יצירה

אופן ההכנה:

שלב א: מכינים מוס שוקולד זריז- ממיסים במיקרו או על סיר כפול 250 גרם שוקולד

שלב ב: מקציפים במיקסר קופסאה גדולה של שמנת (חצי ליטר) לקצפת יציבה

שלב ג: מקפלים (מערבבים בתנועות של קיפול עם לקקן) כל פעם קצת מהקצפת לתוך השוקולד עד שיש תערובת אחידה

 

שלב ד- אל תדאגו אם יצא לכם יחסית דליל- יש הרבה קצפת לעומת שוקולד כדי שיישאר מרקם אוורירי. תעבירו לשקית זילוף (ככה ייצא יפה ונקי), הוסיפו עלה (עדיף את הקטנים) של נענע והכניסו לקירור של לצפחות 3 שעות (או לילה קודם)

 

שימו לב- אני השתמשתי בכלים עם מכסה- זה סופר נוח כי אפשר להכין מראש, אפשר לסדר בערימה אחד על השני (ככה תופס םחות מקום במקרר) וזה נשמר מעולה שבוע! גם הנענע נשארת רעננה בגלל הקופסא הסגורה.

אני ממליצה להוציא רבע שעה לפני האכילה מהמקרר כדי שהשוקולד שבתערובת יתרכך מעט.

בהצלחה וחג שמח!

 

חג שמח

אולי יעניין אותך