פאי קוקוס מנצח לפסח מאת לבל גוהר

פאי מושלם לפסח, ללא הקצפה, קל ומהיר והכי חשוב טעם מדהים

 

פאי

חומרים דרושים:

לבסיס:

  • 3 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 כוסות קוקוס
  • מעט תמצית וניל

למלית:

  • 3 חלמונים
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
  • כוס ממרח שוקולד (נוטלה/שחר וכדומה אני ממליצה נוטלה)

הוראות הכנה:

שלב ראשון: טורפים (לא במיקסר אלא עם מטרפה) חלבונים וסוכר

שלב שני: מוסיפים תמצית וניל וקוקוס ומערבבים למן בצק קוקוס.

שלב שלישי: מרפדים תבנית פאי עם הבצק ומניחים בצד (אפשר גם בקירור)

שלב רביעי: מעבירים את הממרח לקערה גדולה, מחממים מעט את השמנת ושופכים אותה על הממרח. מערבבים היטב. (אפשר גם הפוך- להמיס את השוטקולד מעט במיקרו ולערבב אחכ עם השמנת)

שלב חמישי: מוסיפים את 3 החלמונים וטורפים היטב.

שלב שישי: יוצקים את הבלילה על התחתית קוקוס שהכנו.

שלב שביעי: אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (נראה כי הקוקוס התחיל להזהיב)

שלב שמיני: השלב הקשה הוא הסבלנות, אל תחתכו את הפאי כשהוא חם, המתינו שיתקרר ויתייצב לפני החיתוך (אחרת הקלתית תתפרק והמלית תישפך). שימו במקרר עד לצינון מוחלט, תאמינו לי שהיא רק תהיה טעימה יותר שעתיים אחריי.

ממליצה להכין יום לפני (:

אם אתם רוצים גרסאת פרווה, אין בעיה, שימו לב שהממרח שאתם משתמשים בו הוא פרווה והחליפו את השמנת בשמנת צמחית או חלב קוקוס (אני ממליצה על חלב קוקוס במקרה הזה)

חג שמח וטעים.

אולי יעניין אותך