עוגת דבורים לראש השנה מאת סיגל מירון

כבר אמרתי לכם על כמה מתכונים שהם מעולים

זה מתכון קצת שונה לראש השנה, למי שרוצה לגוון מעוגות הדבש (:

רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!

 

מצרכים:

  • עוגת ספוג רגילה (תכינו מה שאוהבים- זה החלק התחתון, אפשר אפילו שוקולד אבל זה לא משתלב בטעם של המשמשים)
  • ג’לי משמש
  • פחית משמשים משומרים
  • שוקולד (לקישוט הדבורים)
  • שקדים פרוסים (לכנפיים)
  • עיניים מסוכריות (בכל חנות אפייה)
  • שמנת
  • גבינה
  • מעט גלטין
  • צלחות יפות של ליאת אנקורי (:

אופן ההכנה:

שלב א: אופים בתבנית מרובעת עוגת ספוג. שימו לב- אני השתמשתי במתכון קבוע שלי ופשוט שמתי בתבנית פי 2 בגודל כי רציתי עוגה נמוכה (את המתכון שאני השתמשתי אני מוסיפה לכן בסוף ההסברים)

שלב ב: בזמן שהשכבת ספוג מתקררת- אפשר להכין את הקישוטים- מסננים משמשים משומרים היטב ומנגבים אותם (המטרה שיהיו כמה שיותר יבשים כדי שהשוקולד שמזלפיים יידבק אליהן).

ממיסים מעט שוקולד מריר ומזלפים פסים על המשמשים שייראה כמו גב דבורה. עושים 2 נקודות של שוקולד ומדביקים את העיניים. שמים בצד שיתקשה (אני הכנסתי לקירור)

שלב ג: כשהעוגת ספוג התקררה, אפשר להכין את החלק האמצעי- אני הקצפתי שמנת (500) שהוספתי לה מראש חצי כפית ג’לטין (כי השכבה העליונה “כבדה”) עם גבינה לבנה (גביע) ופודינג וניל ומשטחים על העוגה ומכניסים לקירור/הקפאה להתייצבות.

שלב ד- אחרי שהעוגה יציבה (חשוב) מכינים ג’לי משמש (כתום) – אני השתמשתי בג’לי של חברת שופרסל, אחרי שעברתי כמעט כל ג’לי כתום שיש בשוק- הגעתי למסקנה שהנ”ל יש לו את הצבע הכי חזק. ושופכים מעל לקרם ומכניסים לקירור לייצוב מלא

שלב ה- כשכל העוגה שבנינו קרה ויציבה- מעבירים את הדבורים שהכנו ומוסיפים להם שקדים לכנפיים (:

חג שמח!

מתכון לעוגת ספוג קלה:

  • 180 גרם קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 120 גר סוכר
  • 125 מ”ל שמן
  • 125 מ”ל חלב
  • סוכר וניל או תמצית וניל
  • קורט מלח

מקציפים ביצים וסוכר ובהדרגה מוסיפים שמן וחלב.

מוסיפים את היבשים, מעבירים לתבנים ואופים כ25 דק בחום 180 מעלות

בהצלחה

 

חג שמח

 

אולי יעניין אותך