לביבות גבינה מתוקות מאת סיגל מירון

את הלביבות הללו צריך להכין כפול/משולש כי הן נחטפות ונגמרות במהירות

הלביבות הנ”ל הן חלק ממצעד “10 הלביבות הכי טעימות” לחצו כאן למצוא את הרשימה המלאה

הן נימוחות, מזכירות בצורתן מעט פנקייק ומתאימו גם לערב, גם לארוחת בוקר מפנקת ביום קריר ואוהבים אותן בכל גיל.

תכפילו כמויות, בהתחייבות (:

חומרים:

  • גביע גבינה לבנה במשקל 750 גרם
  • 2 ביצים L
  • 6 כפות סוכר
  • 5 כפות קמח
  • מעט תמצית וניל איכותית (כפית)
  • שמן לטיגון
  • אופציות נוספות: אפשר להוסיף לבלילה צימוקים/פירות יער טריים- זה מדהים!

איך מכינים?

שלב א: את הגבינה שמים במסננת/בד חיתול לפחות שעתיים (אפשר גם לילה במקרר) במטרה שתגיר את הנוזלים (אנחנו לא רוצים להוסיף הרבה קמח ללביבות ואם זה יהיה נוזלי מידי נצטרך להוסיף עוד קמח ואז יהיה טעם לוואי קימחי)

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%90

 

שלב ב: לאחר סינון הגבינה, שמים את כל המרכיבים בקערה אחת וטורפים היטב.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%911

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%912

שלב ג: אני אוהבת לתת לבלילה “לנוח” רבע שעה אבל לא חייבים לחכות אם לא בא לכם

שלב ד: במחבת גדולה ושטוחה שמים שמן (לא צריך יותר מידי, זה לא שניצילים), בעזרת כף שופכים בלילה למחבת ומטגנים על אש בינונית-נמוכה כ- 3 דקות מכל צד.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%91%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%93

שלב ה: מומלץ לאכול כשזה חם.

שימו לב:

  • ממתכון זה יוצאות 20 גדולות או 30 קטנות
  • אפשר לשים במקום גבינה לבנה גבינת כנען/טוב טעם ללא סינון.
  • אפשר להכין הרבה וחלק לאכול חם וחלק לאכול כשזה קר מהמקרר- זה מזכיר בלינצ’ס טוב (:
  • ניתן להגיש עם רטבים שונים- שוקולד/מייפל/טופי ועוד…

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך