לביבות בטטה וכרישה מאת סיגל מירון

במצעד “10 הלביבות הכי טובות” אין ספק שהלביבה הזו ממוקמת מאוד גבוה בטבלה

הלביבות הנ”ל הן חלק ממצעד “10 הלביבות הכי טעימות” לחצו כאן למצוא את הרשימה המלאה

 

היא שונה מהלביבות הרגילות בעזרת “שדרוג” הציפוי, היא קראנצית מבחוץ אך נימוחה, רכה ומתוקה מבפנים. אני רק כותבת את השורה הזו ורצה להכין אותן שוב.

חומרים:

  • 3 בטטות גדולות
  • 2 תפו”א קטנים – בינוניים
  • 2 כרישות טריות
  • 100 גרם חמאה (אם רוצים את זה פרווה פשוט השתמשו בשמן זית)
  • מלח ופלפל
  • 5 ביצים
  • רבע כוס קמח
  • פירורי לחם/פנקו
  • שמן לטיגון

איך מכינים?

שלב א: מקלפים וחותכים את הבטטה ותפו”א לקוביות גסות ומבשלים במים חמים עד לריכוך.

שלב ב: שוטפים את הכרישה היטב ומשתמשים רק בחלק הלבן של הכרישה: פורסים לעיגולים דקים (או קוצצים קטן) ובסיר קטן מטגנים בחמאה על אש נמוכה עד שהכרישה מתרככת והופכת שקופה.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%91

שלב ג: בקערה גדולה מניחים בטטה, תפו”א וכרישה (כולם מבושלים/מטוגנים) ומועכים ומערבבים היטב.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%92

שלב ד: מוסיפים לתערובת 2 חלמונים מתוך 5 הביצים שלנו, תבלינים וקמח.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%93

שלב ה: יש לנו קערה עם התערובת (הטעימה בטירוף), בקערה קטנה לוקחים את הביצה ו- 2 החלבונים שנשארו וטורפים לבלילה אחידה, בקערה נוספת שמים פירורי לחם. ומתחילים להכין לביבות: לוקחים כף מהתעורבת, “מקבבים” או עושים צורה כמו של קציצה שטוחה עם הידיים (ממליצה להרטיב או לחילופין לקמח את הידיים לפני), טובלים בביצה ואח”כ בפירורי הלחם ומניחים במחבת חמה עם שמן חם.

מטגנים כ- 3 דקות מכל צד עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%94

שימו לב:

  • ממתכון זה יוצאות 20 גדולות או 30 קטנות
  • אפשר לתבל את פירורי הלחם בטעמים או רוצים
  • אפשר להחליף את הכרישה בבצל לבן קצוץ קטן ומטוגן אם לא מצאתם כרישה

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך