עוגת בננות נימוחה, ממכרת וקלה הכנה מאת סיגל מירון

אני אוהבת בננות!

אבל איכשהו כל שבוע אני קונה מלא בננות ספק ירוקות ספק צהובות, כדי שיספיקו לי לשבוע שלם וכל יום יבשילו לי בדיוק ה2 בננות שאני רוצה (לא רק לי, גם לקטנים) ואיכשהו אחרי יומיים כל הבננות כבר שחורות!

בדיוק כמו אבוקדו! מצב ראשון ירוק, מצב שני סופר בשלות (:

רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!

קחו בחשבון שבזמן שהעוגה בתנור יש סיכוי שידפקו לכם בדלת כל השכנים בבנין כי הריח… חלומי!

בנוסף, כאשר העוגה מוכה- היא טעימה בטירוף כשהיא טרייה והיא גם טעימה ביותר לאחר קירור במקרר!

כך או כך- היא תיחטף במהירות ותמצאו את עצמכן רבות על החתיכה האחרונה עם בני הבית (:

חומרים:

CBF8A352-FB91-4DB4-87C5-683D44801D44

  • בננות- ככל שהן בשלות יותר- טוב יותר (בין 4-8 בננות בשלות)
  • 2 ביצים גודל L 
  • כוס קמח 
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • חצי כוס סוכר חום (אפשר גם קצת יותר אם אוהבים מתוק)
  • אגס בשל מגורד (לא חובה- מוסיף מתיקות נהדרת)
  • מעט תמצית וניל
  • 75 גרם חמאה מומסת או חצי כוס שמן

הוראות הכנה:

שלב א: מועכים בננות (אני משאירה קצת גושים כי זה כייף) ומוסיפים סוכר.

EAF12461-A3E1-4482-BFA7-6DC4A54FB550

שלב ב: מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב, מעבירים לפיירקס (או מחלקים לאינגליש קייק)

שלב ג: אופים בתנור שחומם מראש על 170 כחצי שעה או עד שהעוגה יציבה.

 

שימו לב

  • אני אוהבת לפזר על העוגה סוכר חום לפני שאני אופה אותה- זה נותן מעטפת קראנצ’ית נהדרת!
  • 75CCB10B-2C50-4614-85C3-07317D748231
  • אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס- זה נהדר!
  • אפשר להוסיף שקית פודינג וניל במקום רבע כוס קמח- זה נותן מרקם צמיגי ודחוס יותר אבל נהדר!

לעוגת בננות טבעונית לחצו כאן 

אולי יעניין אותך