רעיונות נוספים לארוחת ערב קלה להכנה מאת סיגל מירון
אחרי שחפרתי על כך שהחורף מתקרב והתחלתי להכין דברים קטנים וחמימים לילדים (כי כמה אפשר לאכול חביתה או פסטה) הנה מה שעשיתי עם מה שנשאר מבצק העלים
רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!
את החלק הראשון אפשר לראות כאן (לחצו)
אז מי לא אוהב פיצה? ואם כבר אפשר “לשחק” עם האוכל- אז הנה הזדמנות מעולה לכך:
מפשירים ערב קודם את הבצק (מעבירים מהמקפיא למקרר) ואחה”צ חורפי במיוחד מכינים שולחן לילדים עם כל מיני אופציות למילוי שכולם אוהבים:
במקרה הנ”ל אני הכנתי את רוטב העגבניות (עגבניות מגורדות שבישלתי עם תבלינים אבל יש אחלה רטבים בקופסאות שימורים של חברת מוטי)
או
אם אתם בעניין של נקנינקיות- אז אפשר מיני נקניקייה בפיג’מה
או משה בתיבה? איך אתן קוראות לזה?
אני גדלתי בקיבוץ ואצלנו לפחות פעם בשבוע היה “נקניקייה בפיג’מה”- נקניקייה שבאורך פלא גדלה בתוך מעטפת בצק חמימה וטעימה ובצד פינקו אותנו בקטשופ וחרדל.
היום כמובן אני קצת פחות בעניין הנקניקיות (לי או לילדים) ואם כבר אז נקניקיות מחומרים טבעיים שאפשר למצוא במעדניות אבל אם בא לכן על משהו זריז- אז זה חמוד ומקסים
חומרים:
- בצק עלים (להפשיר לילה קודם במקרר)
- רוטב עגבניות
- גבינות צהובה פתיתים
- זיתים, תירס, פטריות, בצל, פלפלים ובכללי- כל מה שאתם אוהבים בפיצה
- נקניקיות
הוראות הכנה:
שלב א: מכינים רוטב עגבניות (או משתמשים ברוטב מוכן- גם בסדר)- בסיר מבשלים עגבניות מרוסקות עם מעט שום, מלח, פלפל ואורגנו (מי שאוהב את הצבע האדום העז יכול להוסיף פפריקה) ומחכים שיתקרר מעט.
שלב ב: חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ4*4 ס”מ ומסדרים את הריבועים בתוך תבנית של מאפינס.
שלב ג: מניחים מילוי- זה הזמן להתפרע לפי מה שאתם אוהבים- אל תתקמצנו! שימו הרבה מילוי ותוספות בתוך הבצק- עד שיגיע כמעט עד הקצה אחרת המאפה פיצה שלכם יהיה יבש מידי
שלב ד: מורחים ביצה על שולי הבצק (המסגרת החיצונית) ומכניסים למקרר/מקפיא לכמה דקות- זה עוזר לבצק להיות קראנצ’י.
שלב ה:אם אתם מכינים נקניקיות- השתמשו בנקניקיות מיני או חתכו כל נקניקיה ל3 חלקים שווים. פרסו בצק עלים לרצועות וגלגלו את הנקניקיות בתוך הבצק. חזרו על שלב ד גם פה והמשיכו הלאה
שלב ו: אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות כ30 דקות (או הזהבה מלאה) ומוציאים לקירור.
שימו לב:
אפשר לשמור את המאפים כיומיים בקופסא סגורה במקרר ולחמם במיקרו/תנור ואפילו על מחבת!
אפשר לארוז בשקית ולאכול את זה כארוחת עשר ועוד ועוד ועוד…
בתיאבון!
תגובות