רעיונות לקינוח פירותי טעים וקל הכנה מאת סיגל מירון
החורף מתקרב והנה שני רעיונות של קינוח (יחסית) בריא עם 2 סוגי פירות שהילדים ממש אוהבים!
רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!
כמובן שאפשר לשחק עם המילוי ואפשר אפילו להפוך את זה לפעילות מהנה שכל אחד מכין לעצמו את הקינוח שהוא אוהב ואז מכניסים לתנור יחד ויושבים לאכול (מעולה לשבת בבוקר!). אפשר לשחק עם הפירות שיש עכשיו ואפילו להוסיף שוקולדים קטנים/נשיקות וכו- כיד הדימיון!
וכן, זה קל, מהיר וטעים ביותר!
חומרים:
- בצק עלים (להפשיר לילה קודם במקרר)
- ביצה
- תפוח ואגס
- קונפיטוריה/ריבה/אבקת שקדים
- סוכר חום- לא חובה
הוראות הכנה:
שלב א: שוטפים את הפירות ומניחים בצד.
שלב ב: נתחיל בטארטים עם התפוחים– חותכים מלבנים ומניחים על נייר אפייה ובעזרת סכין חדה (לא עם שיניים) חורצים “מסגרת” פנימית במלבן הבצק- שימו לב לעשות את זה בעדינות כדי שלא תחתכו את בצק עד לצידו השני. המטרה של הסימון היא שהבצק יעלה בצורה יפה ואחידה סביב המילוי.
שלב ג: מפזרים שקדים טחונים וכפית דבש על הבצק *או* קונפיטוריית תפוחים (מתכון בהמשך הפוסט) ומעל זה מניחים תפוח פרוס דק בצורה יפה.
שלב ד: מורחים ביצה על שולי הבצק (המסגרת החיצונית) ומכניסים למקרר/מקפיא לכמה דקות- זה עוזר לבצק להיות קראנצ’י ובינתיים מחממים את התנור ועוברים להכין את האגסים.
שלב ה: טארט אגס: חוצים את האגס לשניים ומוציאים את הגרעינים והליבה בעזרת כפית/סכין. מהצד השני עושים חריצים לאגס (לא חובה).
שלב ו: על מלבן בצק לוחצים את האגס כדי שנראה את הצורה שלו- ושם מפזרים אבקת שקדים עם כפית דבש. מעל זה מניחים את האגס ובעזרת סכין חדה (ללא שיניים) יוצרים את הצורה סביב האגס- חותכים ס”מ אחד סביב האגס. לוקחים מעט בצק נוסף ועימו יוצרים עלים ומדביקים לבצק האגס.
שלב ז: מוציאים מקירור את המגש של הטארט תפוח ומעבירים לאפייה של כ30 דק (עד שמזהיב). בינתיים מכניסים את האגסים עם הבצק למקרר.
כשהטארט תפוח מוכן- מוציאים ומכניסים את האגסים במקום.
ניתן לשמור בקירור כיומיים (אין סיכוי שיישמר ולא ייחטף) והכי כייף זה לשחק עם המילוי ושים מרשמלו, שוקולדים ועוד! (בריא משהו)
שימו לב:
אפשר לשמור את המאפים כיומיים בקופסא סגורה במקרר ולחמם במיקרו/תנור ואפילו על מחבת!
אפשר לארוז בשקית ולאכול את זה כארוחת עשר ועוד ועוד ועוד…
בתיאבון!
מתכון לקונפיטוריית תפוחים:
מבשלים את התפוחים, סוכר וקינמון על אש נמוכה מאוד כשעה (לעיתים תצטרכו להוסיף חצי כוס מים- תלוי בזן התפוח וכמה אנחנו רוצים שהקונפיטוריה תהיה נוזלית- בכל מקרה מוסיפים כשצריך רק)
נותנים לתקרר ומוציאים את המקלות קינמון.ניתן לשמור בצנצנות (מעולה על צנימים!) במקרר לא מעט זמן.
- מילוי במרקם טחון :
מכינים את הקונפיטוריה מהסעיף הקודם וכשהיא מתקררת מוסיפים לה חמאה נמסה (על כוס קונפיטורה מוסיפים 100 גרם) וטוחנים יחד היטב למרקם חלק (יהיו קצת חתיכות מהקליפות- זה בסדר)
תגובות
אורה שי
כמויות לקונפיטורת התפוחים בבקשה.
תודה
Sigal.Miron
היי אורה!
על כל קילו של תפוחים (נקיים מגרעינים) שמים קילו סוכר וכף קינמון (אפשר להוסיף עוד קינמון לפי טעם אישי בכייף)