קסטה ביתית מאת עדי דויד
הקיץ הגיע ומי לא גדל על קסטה טעימה בשני צבעים? אז עכשיו אפשר להכין לבד! והטעם? ממכר!
אז איך מכינים קסטה שהיא יפה כמו הקנויה (חצי חצי!) , אבל טעימה הרבה יותר? קסטות נוטלה ושוקולד לבן ביתיות מושלמות ????????!
חומרים דרושים:
- חלב
- קסטות- ביסקוויטים (תמונה של הביסקוויטים בהם אני השתמשתי בהמשך)
- תבנית בגודל המתאים שמונחת על נייר אפייה ומשטח ישר כלשהו (לא חייב, אבל ממש נוח)
- קצפות /גלידה ב-2 טעמים (מתכון מפורט בהמשך)
- מכסה אלומיניום לתבנית שישמש כחוצץ (או כל קרטון סטרילי מבחינתכן, אפשר גם שקף אבל יותר קשה לייצב אותו)
- מספריים
מתכונים למילוי:
קרם שוקולד לבן
מקציפים 250 מיל שמנת מתוקה לקצף יציב, מוסיפים חצי קופסא חלב מרוכז, 50 גרם שוקולד לבן שהמסנו במיקרו, ו2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
קרם נוטלה
מקציפים 250 מיל שמנת מתוקה לקצף יציב, מוסיפים 3 כפות גדושות נוטלה, חצי קופסא חלב מרוכז ו-2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
הוראות הכנה:
שלב ראשון: מכינים את המילוי- שני טעמים (אפשר להשתמש בגלידה מוכנה או להכין את המתכון המעולה) ושמים בצד.
שלב שני: גוזרים את החוצץ (מכסה האלומיניום) ברוחב הרצוי. ואז גוזרים אותו שוב לפי מספר החוצצים הרצוי (העיקר שיהיה קצת יותר גבוה מהקצפת). מבקשים מאדם אחר עזרה (לא חייב, אבל זה ממש עוזר). תודה לאמא האלופה שלי ירדנה דוד על העזרה.
שלב שלישי: טובלים את הביסקויטים בחלב, מסדרים אותם בתחתית, מעמידים את החוצצים במקומות הרצויים (אם לא הבנתן למה שמתי רק 3 ולא 6, תמשיכו בתמונות ותראו).
שלב רביעי: ממלאים בקצפת בין החוצצים. אני אוהבת למלא בעזרת שקיות זילוף, לא חייב
שלב חמישי: מרימים את החוצצים כלפיי מעלה בתנועה אחת (כמה שאפשר, זה לא באמת הולך למוזיאון)
שלב שישי: מחליקים את הקצפת עם לקקן , טובלים את הביסקויטים בחלב וממלאים את התבנית כמו קודם
שלב שביעי: מכניסים למקפיא לכמה שעות טובות עד שזה קופא לחלוטין.
שלב שביעי: כשזה קפוא, מחלצים מהתבנית בעדינות, טובלים סכין בכוס מים רותחים, ומתחילים לחתוך.. מומלץ לנקות כל הזמן את הסכין ולטבול לפני כל חיתוך במים רותחים.
שלב אחרון וכייפי: שומרים במקפיא עד שזה מתחסל
דגשים, הערות ועוד כל מיני נקודות:
- ההכנה היא בהשגחת מבוגר בלבד!
- לא חייב חלב מרוכז, אבל כדאי כי זה נותן מרקם של גלידה.
- לא חייב לשים אינסטנט פודינג וניל, זה מוסיף לטעם לדעתי (וקצת ליציבות).
- למי שמרגישה צורך – אפשר לשים את הקצפות במקרר/ במקפיא קצת לפני הזילוף כדי לייצב אותן קצת, הן לא יציבות כמו קצפת רגילה (בגלל הכמות של החלב המרוכז). אני פשוט שמה אותן ישר בשקיות זילוף (ואז זה לא מפריע לי).
- אפשר להמיר את הנוטלה/השוקולד לבן- בממרח לוטוס, ריבת חלב, ממרח בוטנים, שברי עוגיות ועוד…
- את הקסטות כמובן טובלים בחלב (אפשר להמיר במים עם נס קפה למתכון פרווה). ממליצה מאוד להרטיב, זה מרכך את הקסטות, ויותר נוח לאכול.
- את הקסטות אחי קנה לי ברשת הסופרים “זול ובגדול” (ספציפית בבית שמש). עלה רק 20 שקל לקרטון! אבל הסוכן שלהם אמר לי שאפשר למצוא את זה בכל סופר חרדי..
אפשר גם למצוא את זה בחלק מסניפי “רמי לוי” ו-“יש”. - אני קניתי רינג מתכוונן וזה ממש נוח לשימוש הזה. למי שאין- אפשר לשים בתבנית אלומיניום/תבנית תנור, ואז פשוט אלה שבקצוות לא יהיו כל כך ישרים, או לבקש ממישהו שיחזיק לכם את החוצצים גם בצדדים
- לא חייב את החוצצים, אפשר לזלף בערך לפי העין, זה פשוט ייצא קצת פחות ישר (אבל עדיין חצי חצי, ולא שכבה על שכבה)
חופשה נעימה!
תגובות
ליאת
אני מחפשת כאלו ביסקווטים הכנתי בעבר כאלו קסטות היה לאסף בסקוויטים כאלו היום לא מוצאת
מקווה שיש בעוד מקומות
תהילה צרפתי
היי
ניראה מעולה!!
רוצה לרכוש תבנית כזו, אבל לא יודעת מאיפה להתחיל…איזה גודל לבקש?
את יכולה להמליץ/ לעדכן על מקום שמוכר כזאת תבנית..אני מבינה שהיא מתכוננת…
תודה!!!