רול צרפתי מאת סיון מלול
רול צרפתי בעל ניחוח משגע- בשני צבעים והטעם אלוהי!
חומרים דרושים:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- 3/4 כוס שמן
- 3/4 כוס סוכר
- כף מלח שטוחה
- ביצה 1 גודל לארג’
- 2 כוסות מים חמימים
- לצבעים: פודינג וניל+פודינג שוקולד (או קקאו ומים)
הוראות הכנה:
שלב ראשון: נכין את הבצק: במיקסר או ידני נערבב את כל החומרים (נתחיל מהקמח והשמרים היבשים ונמשיך לשאר המרכיבים) עד שנקבל בצק רך ונעים למגע.
שלב שני: נחלק את הבצק ל2 כדורים שווים בגודלם ונכין לנו בצד את תערובת ה”צבע”
שלב שלישי: הכנת תערובת הצבע: ניח 2 כוסות כשבכל כוס יש חצי כוס מים חמים ו2 כפות פודינג (באחת וניל ובשנייה שוקולד) ונערבב להמסה מלאה.
שלב רביעי: נערבב כל כדור בצק עם הכוס פודינג שלו וניתן לכדורים לנוח עד להכפלת נפח. (כשעה)
שלב חמישי: נחלק את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג וניצור “נחשים” אותם נסובב יחדיו ליצירת בייגלה ב2 צבעים כמו בתמונה.
שלב שישי: לאחר יצירת כל צורות- מניחים על נייר אפייה ומחכים להתפחה שנייה (כ20 דקות). בינתיים מחממים תנור ל200 מעלות
שלב אחרון: מברישים את המאפים בביצה (שימו מעט אבקת נס קפה בביצה) ואופים בחלקו התחתון של התנור עד שמזהיב (כ20 דקות)
לאחר הוצאת המאפים ניתן ומומלץ להבריש בסירופ סוכר!
סירופ סוכר:
- 2 כוסות סוכר
- כוס מים
- פרוסת לימון
- מקל קינמון
להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה חצי שעה לקבלת צבע עינברי.
שימו לב!!
- ההכנה היא בהשגחת מבוגר בלבד!
- את המאפים יש להבריש לאחר שהתקררו עם סירופ שהתקרר גם!
- אפשר להכין צורות שונות לשחק עם הבצק
חופשה נעימה!
כותבת המתכון היא סיון מלול,
בעלת קבוצת האפייה “אפייה ובישול ברמה אחרת עם סיון מלול”
תגובות
סיון
המתכון לא מספיק ברור
מהם המצרכים לבצק ?
2 כוסות מים זה עבור כל המתכון, כלומר כוס מים לבצק ועוד כוס מים עבור 2 הפודינגים ???
סיון
המתכון לא מספיק ברור
מהם המצרכים לבצק ?
2 כוסות מים זה עבור כל המתכון, כלומר כוס מים לבצק ועוד כוס מים עבור 2 הפודינגים ???
ביצה זה עבור הבצק או עבור ההברשה בסוף ??