פיצוחים מסוכרים מאת לבל גוהר
כמעט כולנו אוהבים קשיו/ אגוזים/ בוטנים ועוד. אז לקרמל אותם? עוד יותר טוב!
במתכון הנ”ל השתמשתי בקשיו. אפשר כמובן לבחור מה אתם אוהבים (שקדים/אגוזים/ בוטנים ועוד) וטלעשות באותה הדרך.
חומרים דרושים:
- 2 כוסות קשיו
- כוס סוכר
- חצי כוס מים
הוראות הכנה:
שלב ראשון: שמים את כל החומרים במחבת טפלון ומוודאים שכל האגוזים עטופים בתערובת המים והסוכר
שלב שני: מתחילים לערבב כשהאגוזים על חום נמוך. המים ייספגו ויעלמו,לא להילחץ, תיכף יהיה לנו קרמל.
שלב שלישי: ממשיכים לערבב על חום נמוך כל הזמן עד להיווצרות קרמל בצבע ענברי (חום) ואז שופכים הכל למגש עם נייר אפייה. שימו לב,- התערובת בשלב זה בעלת חום גבוה מאוד! לא לגעת עם הידיים ולהרחיק מילדים!
שלב רביעי: מפרידים עם סכין כשזה עדיין חם ומחכים לקירור. לאחר קירור מפרידים שוב עם הסכין
שימו לב!!
- ההכנה היא בהשגחת מבוגר בלבד! הקרמל מגיע לטמפרטורה מאוד גבוה ומסוכנת.
- אפשר להכין מראש ולשים בצנצנות
- אפשר לעשות מזה חטיפים- לאחר שהקרמל מוכן שופכים על נייר אפייה ולאחר קירור מלא חותכים למלבנים
- תערובות של פיצוחים (שומשום, גרעינים ועוד) יוצאת נפלא!
עצמאות שמח!
אולי יעניין אותך
תגובות