פחזניות מוצלחות מאת הילה מייזלר
תמיד מרשימות והרבה יותר פשוט ממה שחשבתם
מתכון מעולה שהמליצה לי עליו השכנה המקסימה שלי, ליאת אסרף, תמיד מצליחות וכל כך טעימות
חומרים דרושים:
לבצק:
- 200 גרם חמאה
- 2 כוסות מים
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- 6 ביצים L
- 2 כוסות קמח
לקרם:
- 500 מ”ל קצפת צמחית להקצפה (מיכל גדול)
- 2 כוסות חד פעמי – חלב
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- אבקת סוכר
כיצד מכינים?
הכנת הבצק:
שלב א: מנפים בקערה שתי כוסות קמח. שמים בסיר חמאה, מים, סוכר וקורט מלח. מרתיחים עד שהחמאה נמסה לגמרי
שלב ב: שופכים ההת אחת את כל הקמח שניפינו לתוך הסיר עם התערובת החמה. מערבבים מהר עם כף עץ עד שמרבלים בצק רבוך (בצק רק וגמיש)
שלב ג: מחממים תנור ל- 170 מעלות עם טורבו
שלב ד: מעבירים את התעברות למיקסר ומערבבים במשך 3 דקות במהירות בינונית עם וו גיטרה לקירור הבצק, מוסיפים את הביצים אחת אחת, רק אחרי שביצה השתלבה בתערובת מוסיפים עוד אחת, עד שמקבלים עיסה דביקה וגמישה.
שלב ה: מעבירים את התערובת לשקיץ זילוף עם צנטר בצורה שנרצה (כל צורות הכוכבים למינהם יעבדו נהדר) ומזלפים על נייר אפיה, חשוב להשאיר מרווחים בין אחת לשניה מאחר והן תופחות. את התבנית יש להשאיר ל- 5 דות לפחות בחוץ לפני הכנסתה לתנור.
שלב ו: מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות, מכניסים את התבנית ל- 15 דקות. לאחר 15 דקות ניתן להציץ ולראות האם הן מוכנות, אפשר כבר לפתוח מעט את התנור בלי חשש שיהרסו, במידה וצריך אפשר להשאיר אותן עוד 10 דקות נוספות. מוצאים ומקררים
הכנת המילוי:
שלב א: את כל מצרכי הקרם מקציפים המיקסר לקרם תפוח ואחיד, מעבירם לשקיץ זילוף עם צנטר (אני אובת את הצנטר עם המקור, מהסיבה הפשוטה שהוא מנקר את הפחנית בקלות וחודר אליה בקלות לצורך המילוי) ממלאים את הפחנית מלמטה.
שלב ב: מפזרים אבקת סוכר
ניתן לשמור את הפחזניות בקירור בכלי אטום כ- 5 ימים.
בהצלחה,
הילה מייזלר
בקרו אותי בדף העיסקי שלי
המתכון מתבסס על מתכון מהאתר:
אולי יעניין אותך
תגובות