עוגות אישיות בצורת ארטיק מאת סיגל מירון

כשנמאס כבר מקאפקייק אישי ועליו קישוטים של קיץ, מצאתי דרך חמודה לעוגות אישיות, עוגה בצורת ארטיק, ההכנה? סופר קלה

ארטיק-שוקולד-1

ארטיק-שוקולד-חומרים

חומרים דרושים:

אפשר להכין עם כל עוגה יציבה שאתם אוהבים, במקרה הזה החלטתי לנצל שאריות שהיו לי בבית, והשתמשתי בתערובת מוכה לפסח (יצא לי טוב כי התכוונתי להכין עוגה ללא גלוטן).

  • תערובת לעוגה ללא גלוטן
  • 4 ביצים
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס שמן
  • מקלות ארטיק
  • שוקולד מריר / צימקאו
  • סוכריות לקישוט

כיצד מכינים?

לערבב הכל (: , לשפוך לתוך אינגליש קייק (חשוב)

לאפות בתנור על 170 כ- 30 דקות (שהעוגה תתייצב)

ארטיק-שוקולד-שלב-א2

הוראות הכנת העוגות האישיות:

שלב א: מקררים את העוגה היטב (אם תחתכו אותה כשהיא חמה היא תתפורר) ובמקביל ממיסים 300 גרם שוקולד מריר

ארטיק-שוקולד-של ב א2

שלב ב’: יש לפרוס אותה לפרוסות אחידות, בעובי של כ- 2 ס”מ ולהניח על משטח ישר, זה הזמן לשחק עם הצורה שרוצים, לא חייבים לעשות את המלבנים שאני עשיתי (את כל השאריות שמרתי בצד כמובן לכדורי שוקולד)

ארטיק-שוקולד-שלב-ב

שלב ג’: יש לחורר את העוגה בקצה אחד עם מקל הארטיק (עד שייכנס לכ3/4 מהעוגה), להוציא, לטבול את המקל בשוקולד המומס ולהחזירו לתוך החור שיצרנו קודם.

ארטיק-שוקולד-שלב-ג2

ארטיק-שוקולד-שלב-ג3

שלב ד: לאחר שעשינו זאת עם כל העוגות, מכניסים את המגש להקפאה לכ5 דקות כדי שהמקלות יתקבעו בתוך העוגה (ואז אפשר יהיה להחזיק את זה כמו גלידה בלי שייפול המהקל)

ארטיק-שוקולד-שלב-ד

שלב ה: מכינים מגש עם נייר אפייה, מורחים כל עוגה אישית בשוקולד, צד אחד שלה ומניחים על נייר האפייה את העוגה כשהצד המרוח הוא זה שנוגע בנייר (לא לדאוג)

ארטיק-שוקולד-ה2

שלב ו’: לאחר שסיימנו את לעטוף את כל הארטיקים בשוקולד וכולם מונחים על הנייר- בעזרת כפית מורחים את החלק העליון והחשוף של כל העוגות (בלי להרים אותן מהמגש! מקשטים את העוגות ומכניסים לקירור של כמה דקות כדי שיתייצב ויתקשה)

ארטיק-שוקולד-ו

ארטיק-שוקולד-כותרת

שימו לב

  • אפשר לשחק עם צבעים וטעמים- זה כייף
  • לאחר הציפוי יש לשמור בקירור, השוקולד אינו מטומפרר ולכן אם יעמוד בחוץ יהיה רך ומעט רטוב.
  • אני השתמשתי בעוגה פרווה ללא גלוטן- כמובן שניתן להשתמש בכל עוגת ספוג אחרת- אפשר גם להוסיף לה דברים והפתעות בפנים
  • כדי להוסיף טעם אני הוספתי לשוקולד המומס כמה טיפות של תמצית תות- (ניתן למצוא פה)  השוקולד קיבל ארומה וטעם מדהים והוסיף המון.
  • מהשאריות שחתכתי ושמתי בצד הכנתי כדורי שוקולד מעולים- פוררתי מעט את העוגה, בקלחת קטנה הרתחתי קצת דבש עם מעט חמאה וחלב (אפשר להחליף בפרווה ולשים מעט מיץ, מחמאה ודבש) ושפכתי על התערובת, חיכיתי כשעה שהכלייספג כהוגן וכדררתי לכדורים קטנים וריחניים. (לשמור בקירור)
אולי יעניין אותך