מופלטה מנצחת לצאת החג מאת סיגל מירון
מיד אחרי צאת החג אפשר כבר להריח את ריח המופטות באוויר
חומרים:
- 1 קילו קמח מנופה
- כף שמרים יבשים גדושה
- כף מלח
- 2 כפות סוכר
- 500 מ”ל מים (ועוד כוס בצד) פושרים
- שמן
הוראות הכנה:
שלב ראשון: מניחים בקערת המיקסר קילו קמח מנופה (גם אם אתם לא מנפים בדר”כ אני ממליצה לנפות כדי לאוורר את הקמח), שמרים יבשים וסוכר ומערבבים קלות.
שלב שני: מוסיפים 500 מ”ל מים ובעזרת וו הלישה במיקסר מערבבים לבצק אחיד ומוסיפים את המלח.
שלב שלישי: עכשיו צריך להרגיש את הבצק, שימו לב למרקם הבצקי הרך שלו, הוא צריך להיות רך אך לא נוזלי. את הכוס מים הנוספת הוסיפו רק אם יש צורך.
שלב רביעי: מכסים את הקערה עם הבצק בצד ל- 15 דקות (הבצק מתחיל לתפוח), בינתיים לוקחים תבנית ושופכים לתוכה כ- 2 כוסות שמן סויה.
שלב חמישי: יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג ומניחים בתוך “בריכת השמן”. (השמן צריך להגיע כשליש מגובה הכדור)
שלב שישי: עד שתסיימו להכין כדורים- תוכלו לשים לב שהכדורים הראשונים כבר תפחו. במידה ולא, תנו לכדורים כ- 20 דקות מנוחה כשהם מכוסים.
שלב שמיני: מניחים את המופלטה במחבת, ברגע שהיא נצרבה מספיק – הופכים אותה וניגשים לפתוח עיגול נוסף (יש לעבוד מהר). את המופלטה החדשה מניחים על המופלטה המוכנה שמחכה במחבת, ניגשים לפתוח עוד כדור. ואז הופכים את הערימה שיש במחבת ומניחים מופלטה על הערימה (כל פעם שמים מופטה “חיה” על ערימה מוכנה והופכים) כמו בסרטון המצורף.
שימו לב,
מומלץ ששני אנשים יעשו במקביל, אך אפשר גם לבד (:
את המופלטות מומלץ לאכול חמות, להגיש עם חמאה, דבש, שוקולד וכמובן תה עם נענע, חג שמח וטעים.
תגובות
אילה
אני לא מבינה אף פעם את הקטע הזה..
זה אומר שחוץ מהמופלטה הראשונה- כל המופלטות מטוגנות רק מצד אחד, לא?
Sigal.Miron
כן, והם נאפות מהחום בצד השני אבל נגיעה במחבת יש רק לצד אחד שלהן- הבנת נכון