לחמניות מלאות שוקולד מאת לבל גוהר

רגע לפני פסח, מחפשים להיפטר מהחמץ? המתכון הזה בשבילכם

חומרים:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • חצי כוס שמן
  • קורט מלח
  • 2 כוסות מים פושרים / חלב אפשר גם פחות
  • רבע כוס סוכר
  • 1 וחצי כוסות שוקולד ציפס
  • תמצית וניל
  • למילוי: שוקולד למריחה
  • חלמון ביצה להברשה

הוראות הכנה:

שלב ראשון: ללוש בקערה את כל המצרכים חוץ מהשוקוציפס. את המים / חלב יש להוסיף בהדרגה: להתחיל עם כוס ורבע מים / חלב ואם הבצק גמיש ונוח אין צורך להוסיף עוד

שלב שני: לאחר לישה של 10 דקות כשהבצק רך ונעים למגע מוסיפים את השוקוציפס ומניחים להתפחה חצי שעה במקום חמים
לחמניות-שוקולד-1
שלב שלישי: מחלקים ל- 15 כדורים ולאחר מכן פותחים אותם
לחמניות-שוקולד-2
לחמניות-שוקולד-3

שלב רביעי: ממלאים כל כדור בשוקולד למריחה (אני השתמשתי בנוטלה אבל אפשר להשתמש בכל מיני סוגים של ממרחים)

לחמניות-שוקולד-4

לחמניות-שוקולד-5

שלב חמישי: מברישים את הכדורים בביצה ונותנים להם לטפוח עוד עשרים דקות עם מגבת מכוסה כדי שהבצק לא יתיבש
שלב שישי: אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני בערך 20 דקות או עד שתחתית הלחמניה אפויה
לחמניות-שוקולד-6

חג שמח וטעים!

אולי יעניין אותך