לחמניות מלאות שוקולד מאת לבל גוהר
רגע לפני פסח, מחפשים להיפטר מהחמץ? המתכון הזה בשבילכם
חומרים:
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- חצי כוס שמן
- קורט מלח
- 2 כוסות מים פושרים / חלב אפשר גם פחות
- רבע כוס סוכר
- 1 וחצי כוסות שוקולד ציפס
- תמצית וניל
-
למילוי: שוקולד למריחה
-
חלמון ביצה להברשה
הוראות הכנה:
שלב ראשון: ללוש בקערה את כל המצרכים חוץ מהשוקוציפס. את המים / חלב יש להוסיף בהדרגה: להתחיל עם כוס ורבע מים / חלב ואם הבצק גמיש ונוח אין צורך להוסיף עוד
שלב שני: לאחר לישה של 10 דקות כשהבצק רך ונעים למגע מוסיפים את השוקוציפס ומניחים להתפחה חצי שעה במקום חמים
שלב שלישי: מחלקים ל- 15 כדורים ולאחר מכן פותחים אותם
שלב רביעי: ממלאים כל כדור בשוקולד למריחה (אני השתמשתי בנוטלה אבל אפשר להשתמש בכל מיני סוגים של ממרחים)
שלב חמישי: מברישים את הכדורים בביצה ונותנים להם לטפוח עוד עשרים דקות עם מגבת מכוסה כדי שהבצק לא יתיבש
שלב שישי: אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני בערך 20 דקות או עד שתחתית הלחמניה אפויה
חג שמח וטעים!
אולי יעניין אותך
תגובות