חטיפי פצפוצי אורז מפנקים לחורף מאת סיגל מירון
החורף הגיע, ואני אוהבת שיש משהו טעים וקטן שאפשר לנשנש בהישג יד. בין אם מתחוללת סערה בחוץ או סתם יום גשום- החטיפים הללו זה הפתרון המושלם!
חומרים:
(הכמות של הקוביות המתקבלת תלויה בגודל בו אתם חותכים)
- 4 כוסות של פצפוצי אורז
- 3 חבילות שוקולד מריר (300 גרם סה”כ)
- רבע כוס דבש
- 4 כפות סוכר + חצי כוס מים + קליפת תפוזים מ2 תפוזים במידה ואתם רוצים להוסיף קליפות תפוזים כפי שעשיתי פה. (לא חובה אבל משדרג ביותר!!)
הוראות הכנה:
שלב א: במידה ואתם מוסיפים את טעם התפוז (משדרג פלאים!)- יש לגרד קליפה מ2 תפוזים ולבשל על אש קטנה את הקליפות יחד עם הסוכר והמים כ10 דקות עד שהקליפות מתרככות והסירופ הופך סמיך.
שלב ב: ממיסים את השוקולד ביחד עם הדבש, מוסיפים את התפוזים ונותנים לתערובת להתקרר מעט (אם נוסיף את הפצפוצים כשהתערובת חמה הם יאבדו את הקריספיות שלהם- הם יירטבו ויהפכו ספוגיים). מערבבים את כל החומרים ומשטחים בתבנית מרופדת בניילון נצמד (כדי שיהיה נוח לחלץ אח”כ) ומעבירים למקפיא לכ20 דקות או עד שהתערובת תתייצב ותתקשה
שלב ג: מוציאים מהמקפיא, הופכים את המשטח שנוצר על קרש חיתוך, מורידים את הניילון הנצמד בקלות וחותכים לגודל שרוצים.
לאחר החיתוך יש לשמור בכלי סגור, אפשר לשמור במקרר ואז מתקבלות קוביות קשות או בחוץ ויש לנו קוביות רכות למדי ונימוחות. בקיץ כמובן כשחם כדאי לשמור בקירור ולהוציא כמה דקות לפני החוצה.
הרקע המהמם לתמונה הוא פלייסנט מהקולקציה הצבעונית והמקורית של נועה מ tutika
אשמח אם תשאירו איזו תגובה פה למטה, שאדע שהייתן כאן (:
בתיאבון וחורף מוצלח
סיגל
תגובות
מיכל סדון-חסן
הייתי כאן והיה מעניין ומקסים…
Sigal.Miron
תודה, זה גם ממש קל
ליאת
איזה כיף נראה טעים ביותר !! ינוסה בקרוב
Sigal.Miron
כייף לשמוע
אילת
נראה מהמם! יוצא מתוק מאוד?
Sigal.Miron
אני השתמשתי בשוקולד מריר 60% אז הוא פחות מתוק מהרגילים, ממליצה להשתמש בכזה ואז זה לא מתוק מידי (לעומת שוקולד חלב או מריר ללא אחוזי קקאו רבים)