מרשמלו ביתי נימוח ומושלם מאת סיגל מירון
החורף הגיע, בכל מקום שאני הולכת אני רואה מרשמלו ושוקו חם אז החלטתי להכין מרשמלו, כי אין תחליף מרשמלו טרי ורך (כמו ענן שנמס בפה!)
קודם כל צריך להבין שהמרשמלו שאנו קונים בחנויות זה מרשמלו עם המון חומרים מייצבים, משמרים, תוספות טעם וריח וכדומה.
מה שאנחנו מכינים בבית הוא תחליף שהוא בריא יותר וניתן לשלוט בטעם וכמות הסוכר.
וההכנה? קלי קלות!
אני מעלה פה 2 מתכונים- אחד הוא עם ביצים (הסירופ החם יפסטר אותן) ואחד ללא ביצים (שימוש בסירופ תירס- לא ניתן להחליפו במוצר אחר)
אז מתחילים:
מתכון מספר 1- ללא ביצים:
חומרים:
(אפשר לעשות חצי כמות)
- 28 גרם גלטין (קופסא שלמה)
- כוס וחצי סוכר (400 גרם)
- 200 גרם סירופ תירס
- מעט מלח
- מקל וניל/תמצית וניל
- מעט מים
הוראות הכנה:
שלב א’: מניחים את הגלטין בקערת המיקסר עם מים פושרים (נותנים לו לספוח את כל הנוזלים כחצי שעה, בינתיים מכינים את שאר הדברים)
שלב ב’: בסיר קטן מבשלים סוכר, סירופ תירס, מלח ומוסיפים 2 כפות מים. מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזל הופך לשקוף ומתחיל לבעבע. אם אתם משתמשים במקל וניל- יש להוסיפ אותו בהתחלה, אם בתמצית וניל (נוזל) יש להוסיף בשלב הבא.
שלב ג’: כאשר כל הגלטין שלנו ספח נוזלים והסירופ כבר מבעבע והפך לצמיגי- אפשר להתחיל לאחד היניהם, אני מצרפת תמונה של מצה הסירופ (אפשר למדוד 120 מעלות או לבדוק צמיגיות) – לא לשכוח להוציא את מקלות הוניל או להוסיף את התמצית בשלב זה.
שלב ד’: מקציפים במהירות גבוהה את הג’לטין ובהדרגה מתחילים להוסיף את הסירופ החם שלנו
שלב ה’:לא להיבהל אם בהתחלה זה קצת משפריץ ונראה ממש דליל, תמשיכו לזלף את הסירו פנימה לאט ותמשיכו להקציף במהירות גבוהה ולבסוף יתקבל קצף לבן אוורירי ומבריק. להמשיך להקציף כ10 דקות (אפשר להוסיף צבע אם רוצים או טעם אחר)
שלב ו’:מכינים תבנית או פיירקס עם נייר אפייה ומפזרים אבקת סוכר (100 גרם מעורבבים עם 2 כפות קורנפלור), ויוצקים מעל את תערובת המרשמלו היציבה, מפזרים גם מלמעלה שכבה נוספת של אבקה ושמים בצד לכ6 שעות עד שיתייצב (:
את החיתוך יש לבצע עם סכין כשבין חיתוך לחיתוך שוטפים במים חמים (מקל על החיתוך)
את קוביות האושר שיצרנו שומרים בקופסא סגורה כשדואגים לעטוף אותם במעט אבקת סוכר נוספת
מתכון מספר 2- חומרים שיש בכל בית (כולל ביצים)
חומרים:
- 2 חלבונים
- כוס סוכר + 2 כפות
- 2 כפות דבש
- מעט מים
- ג’לטין (שקית של 14 גרם)
- טעם וצבע- לפי בחירה (ניתן להשתמש במעט ריבה או מחית פרי בשביל הצבע, מומלץ להוסיף תמצית וניל לטעם)
- 1/2 כוס אבקת סוכר מהולב ב2 כפות קורנפלור
הוראות הכנה:
שלב א’: בסיר קטן מבשלים את כוס הסוכר + 2 כפות דבש וכ 1/8 כוס מים כ15 דקות על אש נמוכה עד שכל הסוכר נמס לגמרי והתערובת קיבלה גוון זהזהב
שלב ב’: מניחים את הג’לטין בכוס עם מעט מים ומחממים במיקרו (כל פעם כמה שניות) עד שהגלטין נמס לגמרי (למי שאין מיקרו אפשר בסיר מים חמים ואת הכוס בפנים)
שלב ג’: מקציפים 2 חלבונים עם 2 כפות סוכר לקצף לבן ובהיר, מזלפים באיטיות את הסירופ החם וממשיכים להקציף עד לקירור המסה (כ8 דקות הקצפה)
שלב ד’: מוסיפים את הגלטין, צבע וטעם ומקציפים עוד דקה נוספת
שלב ה’:בתבנית מרופדת בנייר אפייה מפזרים את תערובת אבקת הסוכר (עם קרונפלור) ויוצרים שכבה עליה יוצקים את המרשמלו ומפזרים גם מעל את תערובת האבקה
ועכשיו נשאר רק לחכות בסבלנות לפחות 6 שעות להתייצבות המרשמלו לפני שחותכים ונהנים (:
את החיתוך יש לבצע עם סכים שבין חיתוך לחיתוך שוטפים במים חמים (מקל על החיתוך)
את קוביות האושר שיצרנו שומרים בקופסא סגורה כשדואגים לעטוף אותם במעט אבקת סוכר נוספת
אשמח אם תשאירו איזו תגובה פה למטה, שאדע שהייתן כאן (:
בתיאבון וחורף מוצלח
סיגל
תגובות
סילביה
הייתי כאן ונהנתי לקרוא ולילמוד בקרוב אנסה את המתכון ותודה על הדף היפה שלך
Sigal.Miron
תודה רב על הפרגון!
קרן ויסמן
ינוסה בקרוב, אולי אפילו מחר
Sigal.Miron
ספרי איך יצא (:
נגה
באמת יישר כוח על כל השיתוף העצום הזה!
נהנית מכל רגע, מקווה ליישם ואולי יום אחד לשתף…
Sigal.Miron
כן! למהיום אחד? היום זה היוםפ! אשמח שתשתפי כשתכיני!
מיכל אשכנזי
וויי, עושה חשק… אני מזילה פה ריר, סיגל… 🙂
Sigal.Miron
אז קדימה להכין! (: (או לבוא לקחת)
ראוית
הכנתי אתמול- הכל נראה מושלם- אבל הבוקר כשהגעתי למקרר נדהמתי לגלות שהמרשמלו הפך לשתי שכבות- למטה שכבה שקופה (כנראה הג’לטין) ומעל הלבנה- הלבנה היתה טעימה כמו מרשמלו אבל ההפרדה היתה מוזרה ולכן זרקתי הכל- מה לא עשיתי נכון?