חלות אישיות – מתכון שמצליח כל פעם מאת סיגל מירון
כשאחד מילדי הוא אמא/אבא שבת אני אוהבת לשלוח אותם עם חלה גדולה מעשה ידיי וחלות קטנות תואמות. מעבר לכך שזה טעים מאוד, זה מקנה לנו אחה”צ של כייף והנאה (כולם שותפחם להכנת החלות ואריזתן)
חומרים:
- קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 150 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
- מעט שמן (כ3 כפות)
- 3 ביצים גודל L
- כוס וחצי-2 כוסות מים פושרים
- חצי כוס סוכר (או 3/4 כוס אם אתם מעוניינים שיצאו מתוקות)
- כף מלח
כיצד מכינים?
שלב א’: בקערת המיקסר שמים קילו קמח מנופה (מומלץ לנפות גם אם אתם לא רגילים לכך- הבצק ייצא אוורירי יותר)
שלב ב’: מוסיפים 2 כפות שמרים יבשים ומטמיעים בקמח
שלב ג’: מוסיפים את כל החומרים מלבד המים ומתחילים בפעולת הלישה
שלב ד’: מוסיפים בהדרגה כוס וחצי מים פושרים (אם יש צורך משלימים ל2 כוסות)
שלב ה’: כשהבצק אחיד ורך מורחים עליו קצת שמן ומכסים בניילון ומניחים לו לתפוח.
שלב ו’ : לאחר שהכפיל את נפחו יש להוריד התפחה (ניתן לתת לו לתפוח שוב או ישר לגשת לסעיף הבא)
שלב ז’: מקמחים משטח עבודה ומניחים את הבצק. מחלקים אותו ל16 עיגולים שווים (ניתן גם ל20 קטנים יותר)
שלב ח’ : יוצרים צורות ונותנים לבצק לתפוח שוב עד שיכפיל את נפחו
שלב ט’: מחממים תנור ל170 מעלות
שלב י’: מורחים את הלחמניות בביצה טרופה (ניתן להוסיף כעת שומשום או גרעינים מעל לחלות)
שלב יא’: אופים כ15-30 דקות (תלוי בגודל) עד להזהבה.
בהצלחה ובתיאבון,
סיגל
תגובות
לילך
שלום,
את 3 כפות השמן מכניסים לעיסה או שהן מיועדות לשימון הבצק לפני התפיחה?
תודה,
לילך
נטלי
אפשרי להחליף את מחמאה בחמאה? תודה
מירה
בוקר טוב,
האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס ובשמן זית במקום החמאה או המחמאה?
Sigal.Miron
האמת שלא ניסיתי
אשמח לשמוע איך יצא אם תנסי