חלות אישיות – מתכון שמצליח כל פעם מאת סיגל מירון

כשאחד מילדי הוא אמא/אבא שבת אני אוהבת לשלוח אותם עם חלה גדולה מעשה ידיי וחלות קטנות תואמות. מעבר לכך שזה טעים מאוד, זה מקנה לנו אחה”צ של כייף והנאה (כולם שותפחם להכנת החלות ואריזתן)

IMG_0112
חומרים:

IMG_0025

  1. קילו קמח מנופה
  2. 2 כפות שמרים יבשים
  3. 150 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
  4. מעט שמן (כ3 כפות)
  5. 3 ביצים גודל L
  6. כוס וחצי-2 כוסות מים פושרים
  7. חצי כוס סוכר (או 3/4 כוס אם אתם מעוניינים שיצאו מתוקות)
  8. כף מלח

כיצד מכינים?

שלב א’: בקערת המיקסר שמים קילו קמח מנופה (מומלץ לנפות גם אם אתם לא רגילים לכך- הבצק ייצא אוורירי יותר)

שלב ב’: מוסיפים 2 כפות שמרים יבשים ומטמיעים בקמח

IMG_0027

שלב ג’: מוסיפים את כל החומרים מלבד המים ומתחילים בפעולת הלישה

IMG_0028

שלב ד’: מוסיפים בהדרגה כוס וחצי מים פושרים (אם יש צורך משלימים ל2 כוסות)

שלב ה’: כשהבצק אחיד ורך מורחים עליו קצת שמן ומכסים בניילון ומניחים לו לתפוח.

IMG_0045

שלב ו’ : לאחר שהכפיל את נפחו יש להוריד התפחה (ניתן לתת לו לתפוח שוב או ישר לגשת לסעיף הבא)

IMG_0051

שלב ז’: מקמחים משטח עבודה ומניחים את הבצק. מחלקים אותו ל16 עיגולים שווים (ניתן גם ל20 קטנים יותר)

IMG_0063 IMG_0065

שלב ח’ : יוצרים צורות ונותנים לבצק לתפוח שוב עד שיכפיל את נפחו

IMG_0091 IMG_0087

שלב ט’: מחממים תנור ל170 מעלות

שלב י’: מורחים את הלחמניות בביצה טרופה (ניתן להוסיף כעת שומשום או גרעינים מעל לחלות)

שלב יא’: אופים כ15-30 דקות (תלוי בגודל) עד להזהבה.

IMG_0092

בהצלחה ובתיאבון,

IMG_0112 IMG_0100 IMG_0106

סיגל